marte.jpg
Marte Brandt (36) satset på utleie gjennom Utleiemegleren. I et usikkert marked er det mange gode grunner til at du også bør gjøre det.

– Dersom boligsalget stopper opp, må utleiemarkedet fungere, sier Tor Q. Aaserød.

Han er juridisk ansvarlig hos Utleiemegleren og har erfaring fra boligmarkedet gjennom ikke mindre enn to finanskriser.

Selv om krisen vi står oppe i nå kan bli den verste av dem alle, er han tydelig på at utleiemarkedet trolig vil holde seg stabilt, slik det også har vært under de tidligere krisene. Nettopp derfor kan det være smart å leie ut i stedet for å selge en bolig akkurat nå.

Koronatiltak: Utleiemegleren tilbyr både privatvisning og digitalvisninger av utleieobjekter så lenge helserådene fra myndighetene gjelder.

Tor Q. Aaserød gir deg de fire mest aktuelle grunnene til å velge Utleiemegleren:

1. Unngå å selge med tap

– Ingen vil jo selge bolig med tap. Hva gjør du da, når du kanskje har kjøpt ny bolig, men ikke får solgt den gamle?  

Aaserøds beste tips i en slik situasjon er å leie ut. Det kan faktisk lønne seg å leie ut den nye boligen, og bli boende i den du skal selge. Men dette er avhengig av blant annet prisutviklingen, og når du velger å selge.

– Hva som lønner seg for deg, må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Tar du kontakt med oss, hjelper vi deg til å gjøre det beste valget.  

2. Finn riktig leietaker
Når du først har bestemt deg for å leie ut, tenker kanskje mange at det er enkelt å fikse selv. Men i et stort og trolig voksende utleiemarked, må man også være selektiv på hvem man velger å leie ut til.

– Vi i Utleiemegleren legger mye innsats i å finne riktige leietakere: Vi har tilgang til referanser, kredittsjekk og nylig historikk fra tidligere leieforhold, noe som ikke er så enkelt for privatpersoner, poengterer Aaserød.

Ikke minst er du ved utleie gjennom Utleiemegleren dekket av en unik IF Utleieforsikring. Den dekker tapt husleie i et halvt år, skader på boligen for inntil 500.000 og juridisk bistand dersom du skulle være uheldig med en leietaker. Derfor skal det godt gjøres å tape penger på utleie hvis du bruker Utleiemegleren.

3. Unngå dyrt jusskluss
Det er nemlig når problemene oppstår at det blir både dyrt og vanskelig å drive utleie som privatperson, og da er det ikke så enkelt å kaste ut leietakere.

– Om leieforholdet virkelig skjærer seg, kan du risikere å måtte bruke mer enn et helt års leieinntekter på advokatutgifter, advarer Aaserød.

– Mange starter kundeforholdet sitt hos oss etter å ha opplevd problemer, ja. Og etter å ha opplevd hvor trygt og enkelt det er, blir de også værende, sier han.


4. En tid for å velge trygghet
Nettopp i den usikre perioden vi nå er inne i, er det ikke tiden for å gjøre seg den typen erfaringer.

– De fleste som leier ut en bolig er vanlige forbrukere som er avhengig av leieinntektene for å få sin egen økonomi til å gå rundt. Da er påslaget til Utleiemegleren en rimelig forsikring for å være garantert at leien komme inn på konto til avtalt tid – hver måned, sier Aaserød.

Familien Brandt er nettopp et eksempel på vanlige forbrukere som har leid ut en del av boligen for å kunne finansiere sin boligdrøm.

Tor_Q_Aaserod.png

FØRSTE BOLIG? – Det kan være fornuftig å leie
en periode nå og heller vurdere å kjøpe din første bolig
i tryggere tider, mener Tor Q. Aaserød hos Utleiemegleren.

EIER DU UTLEIEBOLIG? KONTAKT UTLEIEMEGLEREN HER FOR ET TILBUD

undefined

UTLEIE I EGEN BOLIG: Marte leier ut andre etasje i boligen hun og familien bor. Med leieboere så tett på, som også benytter
samme inngangsdør, er det avgjørende med riktige leietakere.– Vi var heldige de første årene


– Å kjøpe enebolig sentralt i Oslo ville ha vært helt urealistisk for oss uten å kunne leie ut 2. etasjen i starten, sier Marte Brandt.

De første årene var de heldige og hadde «verdens beste leieboere», så ble det plutselig vanskelig å få inn nye. De gikk flere måneder uten leieinntekter, og paret ble litt stressa.

Utleiemegleren ble løsningen familien valgte for å finne nye leieboere raskt, og de har også vist seg som en effektiv problemløser siden:

– Vi opplevde at det ramlet inn folk i tide og utide gjennom vårt felles inngangsparti, og det viste seg at leietageren drev et fotostudio i 2. etasjen. Vi hadde også store problemer med betalingsvillighet, forteller Marte.

– Utleiemegleren ordnet rett og slett alt: Vi fikk husleien vår, de fikk kastet ut leietakerne, og de skaffet nye på et blunk, sier Marte.

Nå er innredningen av 2. etasje til eget bruk i gang, men i neste omgang vil de leie ut kjelleren.

– Vi kommer nok til å bruke Utleiemegleren da også, for det er så greit å slippe å deale med alt
selv, avslutter Marte Brandt.

EIER DU UTLEIEBOLIG? KONTAKT UTLEIEMEGLEREN HER FOR ET TILBUD

Visste du at Utleiemegleren tilbyr en helt egen utleieforsikring? Sjekk ut videoen


 27. mai 2020