Etter en lang vinter kan selv de flotteste balkonger se lite innbydende ut. Vi har tatt utgangspunkt i en klassisk bybalkong med betonggulv, brettet opp ermene og forvandlet den til et hyggelig uterom i løpet av en weekend.

Balkongen innehar et upraktisk rundt bord, en "fargeløs" krukke og pyntefugl, to slitte stoler og en gassgrill. Balkongen skriker etter farge og tekstur og vi har valgt et lunt tema i brunt og beige, med innslag av turkis og grønt.

bf2e9921f0757be630771a1a0efbe02b.jpg

Alt starter med rengjøring

Benytt regnværsdager til vask, planting og klargjøring.

Husvask er ypperlig til rengjøring av rekkverk, vinduslister, dørblad og annet som har blitt skittent i løpet av vinteren. Husvasken er skånsom men samtidig effektiv mot trafikkfilm og annen smuss som har satt seg godt fast. Ivrer du etter å starte men mangler husvask så er oppvaskmiddel en god erstatning.

Tar du rengjøringen i overskyet eller regntungt vær så unngår du at såpevannet tørker mens du holder på og du kan foreta deg hyggeligere ting når solen først skinner.

undefined

Enkelt vedlikehold kan fornye gamle utemøbler

Når balkongen er ren og pen så tar vi fatt på møblene som skal beholdes. Armlene på 2 stk stoler pusses, grunnes med oljegrunning til utendørs bruk og får stå å tørke i et par dager, før de males med vanntynnbar vindusmaling. Oljegrunning kan benyttes ned til +5 grader men tørketiden trekker ut jo kaldere det er. Så snart tynneren har fordampet (White Spirit) så kan møblene flyttes inn for å gjøre tørketiden kortere. Det anbefales 3 strøk maling på alt treverk som er høvlet (glatt). Vi har valgt fargen 2271 Berg, som komplementerer temaet vi har valgt.

undefined

Forny gamle krukker og pyntegjenstander

To strøk vanntynnet utendørsmaling i den fargen du ønsker, og voilà.

612f146a42e6ec9558e08811e562e6ed.jpg

Utnytt plassen, ta i bruk hjørner, krinker og kroker.

Pidestallen er festet med strips og krukkene med tosidig tape slik at ingenting blåser ned.

Hageredskaper i friske farger gjør at de like gjerne kan være en del av pynten på balkongen, så har du det du trenger for hånden når du skal friske opp litt i løpet av sommeren.

ff0776932b5b7c078542fd4837b0fd4e.jpg

Det upraktiske runde bordet er byttet ut med et smalt og delikat slagbord, som ved behov kan slås ut med plass til hele 6 personer. Tradisjonelle stolputer har fått vike til fordel for mykt saueskinn og to krakker, som like gjerne kan brukes som fotskammel, har fått plass på den ikke så alt for store balkongen. Et brunspettet flossteppe (som tåler å ligge ute) myker opp det harde balkonggulvet og gjør samtidig at det ikke blir så kaldt å ferdes uten sko.

355bd345e29779ae234a3eb81d7afbe8.jpg9. mai 2017