På visningen vrimler det av folk som ligner deg selv. Hvordan kan du gjøre positivt inntrykk på utleieren? Skriv en bolig-CV, er rådet fra regionsjef Siri Anne i Utleiemegleren.

Når prisene er høye og konkurrentene mange, kan det være vanskelig å skaffe seg et sted å bo. Da vil en bolig-CV være et smart trekk, forteller Siri Anne Bernum Halck.

– Utleiemegleren håndterer mange tusen leieforhold på vegne av både profesjonelle og private utleiere. Vi har gode rutiner og vet hva vi skal se etter hos en potensiell leietaker. Når pågangen er stor, kan det likevel være fare for at gode kandidater glipper. Da vil en bolig-CV være til god hjelp. Det gjelder å skille seg ut på en positiv måte, sier Halck.

For utleieren er det viktigst at leieboeren er til å stole på. Det vil si at vedkommende betaler leien punktlig og steller pent med boligen. Med utgangspunkt i en bolig-CV er det lettere å danne seg et bilde av deg enn det som er mulig på en kort visning.

undefined

Regionssjef i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck anbefaler bolig-CV for å skille deg ut i mengden

 

Fortell om deg selv – men ikke alt

En bolig-CV bør kort gjøre rede for hvem du er. Studerer du, og hvor langt har du kommet? Har du (deltids)jobb? Røyker du, og har du dyr? Hvis dere er flere som ønsker å bo sammen, er det smart å si litt om hvordan dere kjenner hverandre.

– Husk at informasjonen skal være relevant for utleieren. Det er med andre ord ikke positivt å bli altfor personlig og «nær» når du beskriver deg selv. Likevel kan det være smart å nevne fritidsinteresser som kanskje vil ha betydning for leieforholdet. Enkelt sagt: Liker du turer i skog og mark, klinger det bedre enn «glad i en fest». Men ikke overdriv, og styr unna usannheter og bestikkelser, sier Halck.

CV-en bør også inneholde referanser som kan bekrefte at du er til å stole på. Ta med en tidligere husvert og gjerne en arbeidsgiver. Ikke bruk familiemedlemmer.

Hvordan bør en bolig-CV se ut? Her kan du se Utleiemeglerens forslag

 

Tenk som en jobbsøker

Til syvende og sist er det inntrykket du gir som person som bestemmer om du får napp. Ja, det og betalingsevnen.

– Under pandemien har vi tatt i bruk alternativer til fysisk oppmøte, men regelen om at personlig inntrykk betyr mye gjelder fremdeles. Det er viktig at det er samsvar mellom bolig-CV-en og måten du fremstår på ansikt til ansikt, sier Halck.

Hun sammenligner boligjakten med en jobbsøkerprosess. Når du skal på visning, kan du godt kle deg litt pent og være blid – uten å dra det for langt. Møt alltid presis til en avtale. Tar det likevel tid før du får napp? Ha is i magen, er regionsjefens råd.

– Husk at det alltid er mange om beinet mellom mai og september. Utvalget er større utenfor høysesongen, sier hun.30. juni 2021