Oslo:

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mars 2017 viser at det nå i snitt kostet 9004,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 3% sammenlignet med samme måned i fjor.

For en 2-roms kostet det i snitt 12 157,- kroner, som er en oppgang på 0,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,3%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15 262,- kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 2,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6%.

-Det er færre boliger til leie i Oslo enn på veldig lenge. Hvis antallet fortsetter å synke frem til sommeren, vil dette føre til høyere leiepriser. Flere enn normalt ønsker å leie ut sin bolig for korttidsleie. Mange er usikre om de skal selge eller beholde boligen. I mellomtiden, leier de ut boligen for noen måneder, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

-Bankenes innstramming begynner å få en viss effekt. Vi forventer at folk som vil bo i Oslo nå må leie fremfor å eie, da det er blitt vanskeligere for flere å få lån, sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

Bergen:

Det kostet i snitt 6250,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Bergen.

For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 9631,- kroner.

Det kostet i gjennomsnitt 13 820,- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,4%.

-Leiemarkedet i Bergen har vært bra i mars og vi opplever at pågangen fra interessenter er stigende. Vi får mange henvendelser fra studenter allerede nå, som trenger bolig fra i sommer. Vi anbefaler derfor utleiere som har en ledig bolig fra i sommer, og gå ut med den på markedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Erik Hove.

Stavanger:

I Stavanger kostet en 2-roms i gjennomsnitt 8412,- kroner å leie i mars. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 4,9%, men sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 6,8%.

En 3-roms kostet i snitt 10 729,- kroner per måned, som er 9,2% lavere enn måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,5%.

-Vi har fått flere henvendelser fra firmakunder, som har behov for å leie boliger utover våren for sine ansatte. I den forbindelse trenger vi flere utleieboliger i Stavanger. Pågangen fra leietagere har vært relativt god gjennom måneden, selv om dette foreløpig ikke har gitt utslag i form av høyere leiepriser, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 11 045,- kroner i mars, som er en oppgang på 2,9% fra måneden tidligere.

For en 3-roms var snittleien 12 285,- kroner, dette er en nedgang på 8,6% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 7,9%.

-Det er fortsatt i lavsesong i Trondheim, men vi leier ut flere og flere boliger som blir ledige til sommeren allerede nå.Prisene er svakt økende, men markedet er fortsatt prissensitivt. Standard på utleieobjektet har mye å si, for hvilken pris man får og interessen. Leietakerne krever god standard, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Romerike:

I snitt kostet det 10 438,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12 588,- kroner. Dette er en oppgang på 4,5% sammenlignet med måneden tidligere.

- På Romerike opplever vi at det er noen flere leietakere på visning denne måneden. Det er fortsatt mange boliger ledige. De mest populære boligene er de minste der 2- og 3-roms leilighetene ofte blir leid ut raskt, mens de større boligene ligger en del lenger ute, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 9900,- kroner for en 2-roms.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 14 255,- kroner i mars. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 2,7%.

- For første gang siden 2013 ser vi at det kostet under 10.000 kroner for en 2-roms leilighet i Asker og Bærum. Hovedårsaken er nok i stor grad at det er blitt leid ut mange mindre leiligheter og sokkelleiligheter den siste måneden, så leieprisene vil stige til normalt nivå utover våren. Antallet ledige boliger til leie holder seg fortsatt stabilt i Asker og Bærum, og alt tyder på et godt utleiemarked når vi går inn i toppsesongen etter påske. Har du planer om å leie ut boligen din i sommer - så legg den ut nå. De beste leietakerne er ute i god tid, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Drammen:

I snitt kostet det 9542,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i mars. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en nedgang på 2,2%

For en 3-roms kostet det 11 400,- kroner. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 1,6%.

- Leieprisene viser en svak nedgang i Drammen. Trenden fortsetter fra de forrige månedene. Det er størst etterspørsel etter de små boligene i sentrum, men vi har merket at også de til tider kan være vanskelig å leie ut. Det må derfor påregnes noe lengre tid på å få leid ut også disse boligene.

 Vi har registrert at flere godt voksne og pensjonister har gjort sitt inntog på leiemarkedet som leietakere. Flere av de har solgt eneboligene sine og ønsker ikke å binde opp all kapitalen i en ny bolig. Flere velger derfor å ta ut en god salgspris for boligen sin og heller ha god likviditet. De ønsker mer frihet, handlingsrom og synes derfor leiemarkedet er et veldig godt alternativ for å realisere dette. Sett fra en utleiers ståsted er dette også ofte en gruppe med veldig gode leietakere. De er vant til å ha egen bolig, er gode betalere, er rolig og pliktoppfyllende. Mange har også et langtidsperspektiv, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81.

For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Pro (storkunder), mobil 40 85 22 74

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Majorstuen, mobil 40 22 23 47

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 10 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 130 ansatte.

 Sist endret 30. mai 2017