Utleiemegleren

4 grunner til å leie ut gjennom megler

Fra drømmeleieboere til månedsvis uten leieinntekter

– Å kjøpe enebolig sentralt i Oslo ville vært helt urealistisk for oss uten å kunne leie ut andreetasjen i starten, sier Marte Brandt.

De første årene som utleiere var Brandt-familien heldige og hadde «verdens beste leieboere». Da drømmeleietakerne flyttet ut ble det plutselig vanskelig å få inn nye, og familien gikk flere måneder uten leieinntekter. For familien ble dette et stort stressmoment, fordi de var avhengige av leieinntektene for at husholdningens økonomi skulle kunne gå rundt.

For å få på plass nye leietakere raskt, valgte Brandt-familien å ta i bruk Utleiemegleren. Med Utleiemegleren på laget tok det ikke lang tid før nye leietakere var i hus.

Utleie i egen bolig: Familien Brandt har erfart at det er avgjørende å finne riktige leietakere når leieboerne bor tett på.

4 grunner til å leie ut gjennom megler

En effektiv problemløser

Familien har siden erfart at Utleiemegleren er en effektiv problemløser, som kan bistå med det som skulle oppstå av problemer i et utleieforhold.

Da familien opplevde at det ramlet inn folk i tide og utide gjennom boligens felles inngangsparti ble de skeptiske. Det viste seg at leietakerne drev et fotostudio i andreetasjen, i tillegg hadde vedkomne problemer med å betale husleien. Da var det fint å kunne kontakte Utleiemegleren for juridisk assistanse.

– Utleiemegleren ryddet rett og slett opp i alt: Vi fikk husleien vår, de fikk kastet ut leietakerne, og de skaffet nye, ryddige leietakere på et blunk, sier Brandt.

Familiens utleieinntekter har gitt dem nok oppsparte midler til å ta i bruk andreetasjen til eget bruk, og innredningen er allerede i gang. Brandt-familiens neste utleieprosjekt blir nå å leie ut kjelleren.

– Vi kommer nok til å bruke Utleiemegleren når vi leier ut kjelleren også, for det er så greit å slippe å deale med alt selv, avslutter Marte Brandt.

Familien Brandt er et eksempel på en vanlig familie som har leid ut en del av egen bolig for å kunne finansiere boligdrømmen.

4 grunner til å leie ut gjennom megler

1. Unngå skyhøye advokatregninger

Om leieforholdet virkelig skjærer seg, kan utleier risikere å måtte bruke mer enn et helt års leieinntekter på advokatutgifter. Det er nemlig når problemene oppstår at det blir både dyrt og vanskelig å drive utleie som privatperson.

Hvis betalingen uteblir og leietakerne ikke holder seg til kontrakten, hvordan skal man som utleier gå frem? I slike tilfeller er det fint å kunne kontakte våre dyktige eiendomsadvokater.

– Mange starter kundeforholdet sitt hos oss etter å ha opplevd problemer i leieforholdet. Etter å ha prøvd Utleiemegleren og opplevd hvor smidig, trygt og enkelt det er, blir de også værende, sier Aaserød.

2. Finn riktig leietaker

Når du først har bestemt deg for å leie ut, tenker kanskje mange at det er enkelt å fikse leietaker selv. Men i et stort og voksende utleiemarked, må man også være selektiv på hvem man velger å leie ut til.

– Vi i Utleiemegleren legger mye innsats i å finne riktige leietakere: Vi har tilgang til referanser, kredittsjekk og nylig historikk fra tidligere leieforhold, noe som ikke alltid er så enkelt for privatpersoner, poengterer Aaserød.

3. Utleieforsikring

Som kunde av Utleiemegleren er du dekket av IF Utleieforsikring. Forsikringen dekker tapt husleie i et halvt år, skader på boligen for inntil 500.000 og juridisk bistand dersom det skulle oppstå tvist med leietaker.

4. Trygt og knirkefritt utleie

Alle kunder av Utleiemegleren får husleien innbetalt på konto til avtalt tid, selv om leietaker ikke betaler. I tillegg sørger Utleiemegleren for å sette riktig leiepris, håndtere løpende henvendelser og at boligens tilstand blir grundig dokumentert ved inn- og utflytting.

Eier du utleiebolig? Kontakt Utleiemegleren her for et uforpliktende tilbud.

Vi bruker cookies

Når du bruker nettsiden vår og/eller er i kontakt med oss ved å motta vårt nyhetsbrev, eller blir kunde hos oss, vil Utleiemegleren AS med datterselskaper behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Les mer om personvern og cookies her