Utleiemegleren

4 grunner til å leie ut gjennom megler

Utleiemegleren hjelper deg som allerede har et leieforhold, en tom bolig, eller flere boliger du ønsker å leie ut.

Leiemarkedet i Norge består av profesjonelle og private utleiere, hvor de aller fleste er vanlige privatpersoner som leier ut sokkel- eller sekundærboliger. Det er lett å tenke at det mest lønnsomme er å leie ut selv, og at et leieforhold løper problemfritt. Flere og flere oppdager at dette ikke er tilfelle. Hva gjør du hvis leietaker ikke betaler? Hvordan håndteres naboklager? Hvordan kan leieforholdet avsluttes?

Utleiemegleren gir deg 4 grunner til å leie ut gjennom megler:

1. Finn riktig leietaker

Når du først har bestemt deg for å leie ut, tenker kanskje mange at det er enkelt å fikse leietaker selv. Men i et stort og voksende utleiemarked, må man også være selektiv på hvem man velger å leie ut til.

– Vi i Utleiemegleren legger mye innsats i å finne riktige leietakere: Vi har tilgang til referanser, kredittsjekk og nylig historikk fra tidligere leieforhold, sier juridisk direktør i Utleiemegleren, Tor Aaserød.

2. Unngå skyhøye advokatregninger

Om leieforholdet virkelig skjærer seg, kan utleier risikere å måtte bruke mer enn et helt års leieinntekter på advokatutgifter. Det er nemlig når problemene oppstår at det blir både dyrt og vanskelig å drive utleie som privatperson, sier Aaserød.

Hvis betalingen uteblir og leietakerne ikke holder seg til kontrakten, hvordan skal man som utleier gå frem? I slike tilfeller er det fint å kunne kontakte våre dyktige eiendomsadvokater.

– Mange starter kundeforholdet sitt hos oss etter å ha opplevd problemer i leieforholdet. Etter å ha prøvd Utleiemegleren og opplevd hvor smidig, trygt og enkelt det er, blir de også værende, poengterer Aaserød.

3. Utleieforsikring

Som kunde av Utleiemegleren er du dekket av IF Utleieforsikring. Forsikringen dekker tapt husleie i et halvt år, skader på boligen for inntil 500.000 og juridisk bistand dersom det skulle oppstå tvist med leietaker.

4. Trygt og knirkefritt utleie

Alle kunder av Utleiemegleren får husleien innbetalt på konto til avtalt tid, selv om leietaker ikke betaler. I tillegg sørger Utleiemegleren for å sette riktig leiepris, håndtere løpende henvendelser og at boligens tilstand blir grundig dokumentert ved inn- og utflytting.

Eier du utleiebolig? Ta kontakt med din nærmeste filial hos Utleiemegleren her for et uforpliktende tilbud.