Utleiemegleren

Leie bolig: Derfor bør du som leietaker bruke megler

Ved å bruke en profesjonell utleieaktør blir leieforholdet trygt og ryddig. Gjennom Utleiemegleren kan du være sikker på at kontrakter følger norsk lov, og at du blir fulgt opp og ivaretatt gjennom hele leieperioden.

Bo trygt og godt

Utleiemeglerens rutiner sikrer at du får et harmonisk leieforhold hele veien fra overtakelse til du skal flytte ut. Ved hjelp av vår inn- og utflytningsprotokoll sørger vi for ryddig og god gjennomgang av boligen ved overtakelse. Videre gjør våre rutiner at du som leietaker ikke blir stående med ansvar for skader i boligen du ikke har forårsaket når du skal flytte ut.

Alltid tilgjengelig

Som en ekstra trygghet for våre leietakere har Utleiemegleren 24 timers vakttjeneste. Vakttjenesten innebærer at vi kan hjelpe deg med alvorlige skader uavhengig av når uhellet måtte inntreffe.

– Våre samarbeidspartnere er fagpersoner som leverer håndverkstjenester på utrykningsoppdrag døgnet rundt hele året. Uavhengig av når skaden inntreffer er vår døgnåpne vakttjeneste tilgjengelig og alltid beredt til å hjelpe deg når det trengs, sier Lyse.

En objektiv part

Utleiemegleren er en nøytral part, om det er feil eller mangler ved boligen kan du med trygghet henvende deg til megler.

I Utleiemegleren har vi god kjennskap til Husleieloven, som kan være relevant ved reklamasjoner eller andre uenigheter i leieforholdet. En stor fordel ved å inngå en god og rettmessig kontrakt i starten av leieforholdet, er at du som leietaker er sikker på hvilket ansvar som tilfaller deg.

Skulle det likevel skje at leietaker kommer i konflikt med utleier, er Utleiemegleren en objektiv part som bistår med håndteringen av uenigheter. Vi har egne advokater som håndterer saker der det oppstår tvister.

Velg fritt mellom depositum eller leiegaranti

Som leietaker gjennom Utleiemegleren kan du velge fritt mellom å betale et depositum eller kjøpe en leiegaranti.

Med et depositum setter du en større sum, tilsvarende tre til fire måneders leie, inn på en depositumskonto. Leiegaranti innebærer at man betaler en lavere engangskostnad, og man slipper å låse pengene på en konto. Samtidig gir leiegarantien utleier samme sikkerhet som ved et tradisjonelt depositum. Med leiegaranti står du fritt til å bruke pengene på det du vil, som for eksempel boligsparing.

Still forberedt på visning og skill deg positivt ut

Har du økonomien i orden og skriver en god bolig-CV er det lettere å gi et godt inntrykk overfor megler og utleier. Vi råder derfor deg som er på boligjakt til å skrive en bolig-CV. Les mer om hvordan en bolig-CV burde se ut her.

Ønsker du et trygt og ryddig leieforhold gjennom Utleiemegleren?

Finn din neste bolig her!