Utleiemegleren

Skill deg positivt ut med en bolig-CV

For utleier er det viktig at leietakeren er til å stole på, at leien betales punktlig og at boligen stelles pent med. Følg tipsene under og skill deg ut i mengden med en bolig-CV!

Når du skriver bolig-CV bør du tenke som en jobbsøker

På visninger vrimler det ofte av interessenter, da kan det være vanskelig å skille seg ut og gjøre positivt inntrykk overfor utleier. Regiondirektør, Siri Anne Bernum Halck, råder deg til å sette opp en ryddig og god bolig-CV for å gjøre det lett for utleier å velge nettopp deg som leietaker.

– Utleiemegleren håndterer mange tusen leieforhold på vegne av både profesjonelle og private utleiere. Vi har gode rutiner og vet hva vi skal se etter hos en potensiell leietaker. Om det er mange interessenter gjelder det å skille seg ut på en positiv måte. Da vil en bolig-CV være til god hjelp, sier Halck.

Regiondirektør i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck, anbefaler bolig-CV for å skille deg positivt ut i mengden.

Siri Anne Bernum HalckSiri Anne Bernum Halck, Regiondirektør i Utleiemegleren. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Bolig-CV: Fortell om deg selv - men ikke alt

En bolig-CV bør gjøre kort rede for hvem du er og gi utleier relevant informasjon om deg som leietaker. Det kan eksempelvis være fint å opplyse utleier om du er student, har fast jobb eller deltidsjobb. I tillegg er det fint å informere om hvor lenge du har tenkt å bli boende.

For utleier kan det være et stort pluss om du har referanser som kan bekrefte at du er til å stole på, for eksempel en arbeidsgiver eller noen du har bodd hos tidligere.

Vi råder også personer som ønsker å leie sammen til å oppgi hvordan dere kjenner hverandre.

– Husk at informasjonen skal være relevant for utleieren. Det er med andre ord ikke positivt å bli altfor personlig og «nær» når du beskriver deg selv. Likevel kan det være smart å nevne fritidsinteresser som kanskje vil ha betydning for leieforholdet. Enkelt sagt: Liker du turer i skog og mark, klinger det bedre enn «glad i en fest». Men ikke overdriv, og styr unna usannheter og bestikkelser, sier Halck.

Attest fra Utleiemegleren

Ved endt leieforhold gjennom Utleiemegleren kan du få en attest som gjør at du enklere blir foretrukket neste gang du skal leie bolig. Det er en stor fordel å være attraktiv i kampen om den leieboligen du vil ha.

Se alle våre ledige boliger her.