Utleiemegleren

Slik blir du den mest attraktive leietakeren

Utleiemarkedet vokser stadig, og det er stor konkurranse om de beste boligene. Dersom du er på utkikk etter den perfekte boligen for deg, kan det være lurt å tenke over hvilket inntrykk du ønsker at megleren skal få av deg som leietaker. Vi har derfor samlet noen tips som kan bidra til at du rykker frem i køen.

Ta med bolig-CV og vis engasjement

Vi anbefaler alle interesserte leietakere å ta med en kortfattet bolig-CV på visningen. Dette gir både et positivt og ryddig inntrykk, samtidig som det blir enklere for megleren å ta et valg etter visningen. CV-en bør inneholde kort hvorfor du ønsker å leie, litt om deg samt stilling eller studier, interesser, personlige egenskaper og betalingsevne.


Det er også viktig å inkludere referanser fra tidligere utleiere og arbeidsgivere. Du skal ikke oppgi familiemedlemmer eller venner. I tillegg bør du forberede referansene når megler ringer, da det fort kan gi et negativt inntrykk dersom de ikke er varslet og virker overrasket i telefonen.

Forslag til oppsett av bolig-CV her.

- Dersom du finner en bolig du virkelig ønsker å leie, kan det være lurt å ringe megleren dagen etter visningen. Da viser du engasjement, som ofte gjør at megler sitter igjen med et positivt inntrykk. Utleier er gjerne involvert i utvelgelsen av leietaker, og dersom valget står mellom tre til fire kandidater, men en virker spesielt ivrig, kan dette være avgjørende, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Kristin Grindland Wangen.

Kristin Grindland WangenKristin Grindland Wangen er daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen. Foto: Foto: Johnny Vaet Nordskog

Vis god betalingsvilje

Uansett hvor godt inntrykk du gir på visning, vil utleier alltid ta en kredittsjekk av aktuelle leietakere før inngåelse av kontrakt. Leietakeren må være uten betalingsanmerkninger. Dette er en registrering av at du har motsatt deg betaling, eller ikke har kunnet betale en faktura eller annen en utgift. Dette er et tydelig tegn på dårlig betalingsvilje, og den potensielle leietakeren kommer uheldig ut av det. Du bør derfor passe på at du alltid er à jour med regningene dine.

Vær forsiktig med hva du deler på nett og sosiale medier

Internett og det sosiale nettverket har blitt en trygghetskilde for meglere som leter etter den riktige leietakeren. Megler søker gjerne etter opplysninger på internett – og særlig Facebook og Instagram har blitt en viktig informasjonskilde før vi inngår leieavtaler.

Tenk derfor over hva slags bilder, tekster og kommentarer du legger ut på nettet, da dette kan spores opp. Det har skjedd at leietakere har blitt avvist som følge av bilder og informasjon på Facebook og Instagram.

Å leie bolig gjennom Utleiemegleren

Når du leier bolig gjennom Utleiemegleren får du en skikkelig leiekontrakt, betaler riktig leiepris, og får kompetent veiledning dersom det skulle dukke opp et problem. Vi informerer deg om dine rettigheter, og du har en egen kontaktperson hele leieperioden. Utleiemeglerens tjenester er også gratis for deg som leietaker. Se alle våre ledige boliger her.