Vi opplever at det er langt flere leietakere som søker bolig frem mot sommeren, sammenlignet med april i fjor. Boligprisene har flatet ut, mens vi opplever full aktivitet i leiemarkedet, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

 Oslo:

 Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for april 2017 viser at det nå i snitt kostet 8769,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 2,7% sammenlignet med forrige måned.

 For en 2-roms kostet det i snitt 12.339,- kroner, som er en oppgang på 1,5% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. Gjennomsnittsprisen for 2-roms leiligheter i Oslo har aldri vært høyere!

 En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.267,- kroner å leie i måneden. Dette er tilsvarende fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,8%.

 

 -Flere leietakere enn vanlig er tidlig ute i år for å sikre seg de beste leilighetene. Det er stor etterspørsel etter leiligheter ledig i august allerede. Med de gode leieprisene utleiere får for 1-roms leiligheter, har vi registrert at flere unge går sammen for å leie bolig, for å få redusert bokostnadene. Skulle du leid en 1-roms alene, ligger prisen på ca. kr. 9000,- Dersom 1 par og en singel deler en 3-roms er bokostnaden på ca. kr. 5000,- per person. I tillegg har vi registrert at ambassader og firmaer sliter med å finne eksklusive boliger i dagens marked. Det er lite å velge mellom i prisklassen over kr. 30.000, sier daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

 -Bystyret i Oslo ser nå på nye områder for fortetning og har spesielt tatt for seg boliger omfattet av Småhusplanen. Gunstige investeringsområder fremover er rundt kommunikasjonsknutepunktene og da spesielt rundt Storo/Nydalen. Vi råder derfor alle til å beholde sine sekundærboliger for videre utleie, sier daglig leder ved Utleiemegleren Sinsen, Vemund Holmen.

 

 Bergen:

 Det kostet i snitt 6000,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Bergen.

 For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 9914,- kroner, som er en oppgang på 2,9% fra måneden tidligere.  

 Det kostet i gjennomsnitt 12.609,- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,2%.

 -Vi har lenge hatt henvendelser fra privatpersoner og firmaer som vil leie boliger fra i sommer. Vi opplever bra etterspørsel etter de fleste boligtyper. 2- og 3-roms i sentrum eller i nærheten av Bybanen er attraktive på leiemarkedet. Den siste tiden har vi også opplevd god interesse for de nye leilighetene på Damsgård, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Erik Hove.

 

Stavanger:

I Stavanger kostet en 2-roms i gjennomsnitt 8380,- kroner å leie i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en nedgang på 0,4%.

 En 3-roms kostet i snitt 10.990,- kroner per måned, som er en oppgang på 2,4 % fra forrige måned.

 -Vi har sett en klart større interesse for eneboliger og større familieboliger i april. Dette er typisk for sesongen og noe vi vil se øke videre i de kommende månedene. Både leieprisene og etterspørselen etter 2- og 3-roms leiligheter har holdt seg stabilt gjennom måneden og vil trolig holde seg der også i mai, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

 

Trondheim:

 I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9300,- kroner i april, som er en nedgang på 18,8% fra måneden tidligere.

 For en 3-roms var snittleien 13.100,- kroner, dette er en oppgang på 6,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,7%.

 -Prisene på 2-roms varierer kraftig mellom eldre og nye utleieenheter. Dette har gitt utslag på gjennomsnittsleien i april. Markedet oppleves som aktivt, spesielt ledige leiligheter fra 1.august blir leid ut allerede nå, og det er mange interessenter. Gode objekter oppnår gode priser, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 

Romerike:

 I snitt kostet det 10.551,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,1%.

 En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.500,- kroner. Dette er en nedgang på 0,7% sammenlignet med måneden tidligere.

 - På Romerike opplever vi at det er noen flere leietakere på visning denne måneden. Det er fortsatt mange boliger ledige. De mest populære boligene er de minste der 2- og 3-roms leilighetene ofte blir leid ut raskt, mens de større boligene tar noe lenger tid, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

 

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 9850,- kroner for en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,5%.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 14.800,- kroner i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 3,7%.

- For andre måneden på rad kostet det under 10.000 kroner for å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum. Hovedårsaken er fortsatt mange mindre leiligheter og sokkelleiligheter. Leieprisene for 3-roms leiligheter har derimot økt. Antallet ledige boliger til leie øker frem mot sommeren, og vi går inn i toppsesongen for utleiemarkedet. Dersom man skal leie ut boligen sin i sommer, bør man starte prosessen nå, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Drammen:

I snitt kostet det 10.062,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i april. Sammenlignet med måneden tidligere er dette en oppgang på 5,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 12%.

For en 3-roms kostet det 12.425,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 8,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,5%.

-Leieprisene har vist vekst i Drammen i april. Tilbudet av boliger har også vært ganske stabilt, med noe økning etter påske, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

 Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

 For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennligst kontakt administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81.

For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Pro (storkunder), mobil 40 85 22 74

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Majorstuen, mobil 40 22 23 47

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 10 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 140 ansatte.Sist endret 9. mai 2017