Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mars 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 711 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 8,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,8 prosent.

Aldri har det tidligere vært registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i hovedstaden.

I snitt kostet det 10 805 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2013. Dette er en oppgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,1 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 762 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,7 prosent.

- Nå spør vi oss om hvor alle leietagerne har blitt av. Det er rett og slett merkelig stille, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

- Vi kan slå fast at det i alle fall ikke er noen boligkrise. Vi har gode utleieleiligheter i sentrale strøk hvor vi må kutte husleie med nesten 2 000 kroner for å få de leid ut, fortsetter Skogheim.

I mars ble det samtidig registrert rekordhøy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

- Det er bare et blaff og prisen kommer til å falle de neste månedene. Nå er det mulighet for å gjøre et boligkupp for de som trenger ny bolig til sommeren. Du får flott leiligheter til rabaterte priser, sier Skogheim.

Mai er preget av mange feriedager, hvor det er mindre aktivitet i utleiemarkedet.

- Jeg tror vi kommer til å se kaostilstander i juni, rett før fellesferien, da vil typisk leietagerne være i desperat kamp for å bli valgt ut, sier Skogheim.

Trondheim:
I snitt kostet det 12 750 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mars 2013, dette er en nedgang på 11,5 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,3 prosent.

- Vi ser at det er flere leietagere på banen nå enn forrige måned, samtidig som det fortsatt er mange gode leieobjekter på markedet. Vi ser også at studentene nå har begynt sin boligjakt, men det ønsker primært ikke de boligene som er ledige nå, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 14 428 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mars 2013, dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,5 prosent.

- Det har fortsatt vært relativt få interessenter på annonserte boliger,  men det kan synes som etterspørselen har tatt seg opp mot slutten av perioden. Vi antar at leieprisene vil holde seg stabile i april, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Romerike:
I snitt kostet det 8 545 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mars 2013, dette er en nedgang på 9,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,0 prosent.

- Mars var en noe roligere måned på leiemarkedet enn de to første månedene på Romerike. Det var færre boliger ute på finn.no, men også færre leietakere på visning, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Bærum:
I Bærum er prisene stabile.

Bergen:
I snitt kostet det 13 285 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mars 2013, dette er en nedgang på 2,4 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,7 prosent.

- Januar var som vanlig en relativt hektisk måned på utleiemarkedet i Bergen og vi hadde bra pågang fra potensielle leietakere på de fleste typer boliger. I februar og i begynnelsen av mars har det vært roligere. De to siste ukene før påske tok det seg imidlertid noe opp og vi opplevde igjen mer pågang fra interessenter, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han legger til at påsken la en liten demper på aktiviteten.

- Men det er på ingen måte «tørke» i utleiemarkedet selv om vi er utenfor høysesong, sier Hove.

Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Leieprisene i Drammen var stabile i mars.  En måned preget av noe lavere tilbud enn forventet, mens interessen på visning har vært normalt. Påsken i slutten av mars er nok en medvirkende årsak til dette. Vi har merket en større pågang fra utenlandske firmaer og personer som ønsker bolig i Drammensregionen. Det forventes en høyere aktivitet i april da vi nærmer oss høysesong, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: nikol[email protected]

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 300 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 22. november 2016