Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for april 2014 viser at det nå i snitt koster 8 228 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 2,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,7 prosent.

I snitt kostet det 11 346 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april 2014, dette er en oppgang på 3,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 991 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,3 prosent.

- Har du planer om å leie ut boligen din i juli eller august, så legg den ut nå. De beste leietakerne er ute i god tid, og vi merker god respons på disse boligene. Spesielt hus og større boliger er viktig å legge ut tidlig, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim. 

Bare i Oslo er det nå 100 færre utleieboliger i markedet enn ved begynnelsen av april.

- Vi venter oss bra trykk i markedet i mai, og dette vil bygge seg videre oppover i løpet av sommeren. Om leieprisene vil stige avgjøres av hvor mange leiligheter leiemarkedet blir tilført, men vi forventer uansett en økning i leieprisene utover sommeren, legger Skogheim til.

Det er færre leietagere i markedet.

- Men som alltid er det viktig å sette riktig utleiepris på boligen, sier Skogheim.


Trondheim:
I snitt kostet det 13 680 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i april 2014, dette er en oppgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9 prosent.

- Til tross for påskeferien har vi opplevd bra med henvendelser både fra utleiere og leietakere i april. I forhold til de foregående månedene merker vi en økt pågang fra leietakere både i antall henvendelser til kontoret og oppmøte på visninger. Etterspørselen er størst etter små og sentralt beliggende leiligheter. Vi har også stadig forespørsler fra studenter som ønsker å leie fra og med skolestart. Mange leietakere virker å være tidlig ute nå før høysesongen virkelig starter, noe vi også anbefaler, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 328 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i april 2014, dette er en nedgang på 6,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,6 prosent.

- Det er i dag over 400 ledige boliger i Stavanger. Dette innebærer at leietager tar seg bedre tid og går på flere visninger når de velger bolig. Dette har medført at det er viktig å prise boligene korrekt for å få leid ut raskt. Leieprisene synes allikevel å ha tatt seg noe opp side starten av året men jeg tror allikevel at leieprisene vil holde seg stabile i kommende måneder, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 9 232 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i april 2014, dette er en nedgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.

- På Romerike har det vært en noe roligere April måned sammenlignet med starten av året. Boligene blir fortsatt leid ut relativt fort, men det er færre boliger ute på markedet enn i forrige måned, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Sammenlignet med forrige måned er det nå 226 boliger til leie på finn.no sammenlignet med 270 for en måned tilbake på Romerike.

- Normalt sett vil det komme flere boliger ut på markedet de nærmeste ukene, men det er mange som flytter på seg sommermånedene så mitt råd til leietakerne er å begynne å lete etter bolig nå og ikke vente til Juli/August om man har mulighet, sier Olsen.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

- I Asker og Bærum oppleves markedet veldig stabilt, både med tanke på antall boliger til leie og leiepris. Det er til sammen 267 ledige utleieboliger i Asker og Bærum på nett i disse dager, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

- Vi merker at responsen på objekter har tatt seg bra opp, spesielt etter påske. Videre merker vi stadig større etterspørsel etter store og dyrere boliger, noe som også er vanlig for tiden vi nå går inn i, legger han til.

Fremover tror Andersen at de mindre objektene vil holde seg stabilt i pris, men at gjennomsnittsprisen på de litt større objektene kommer til å øke.


Bergen:
I snitt kostet det 15 583 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i april 2014, dette er en oppgang på 8,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,7 prosent.

- April er ofte en relativt rolig periode på utleiemarkedet i Bergen, blant annet med en rolig tid rundt påske. Selv om det har vært påske har det imidlertid ikke vært rolig i år. Vi har leid ut nesten like mange boliger i april i år som vi pleier å leie ut pr. måned i høysesongen i sommermånedene, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han legger til: - Vi opplever bra etterspørsel etter de fleste utleieboliger. Men særlig sentralt beliggende leiligheter med bra standard er populære leieobjekter. De aller fleste boligene vi annonserer leies ut i løpet av et par uker. Men fortsatt er det slik at utleiere noen ganger må justere prisforventningene noe før vi får på plass en god leietaker.

Som alltid er det ventet en flom av studenter til Bergen i forbindelse med studiestart.

- Vi ser hvert eneste år at det blir et voldsomt trykk i sommermånedene med mange fortvilte studenter og andre som sliter med å finne seg leiebolig. Det er fremdeles roligere på leiemarkedet enn det pleier å være midt i høysesongen. Jeg vil derfor anbefale de som har muligheten til det å leie seg en bolig nå istedenfor å vente en måned eller to og havne midt i sommerkaoset, sier Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Mens starten av året var preget av rekordmange boliger ute for leie i Drammen, viser tallene fra finn.no at tilbudet har gått ned frem til påske. Årsaken til dette kan være at salgsmarkedet har tatt seg opp og at flere får solgt boligene., sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen. 

- Vi antar at leieprisene vil holde seg stabile og muligens stige noe fremover - nå når vi går inn i høysesongen, legger han til.


Kontakt gjerne de enkelte daglige lederne på hvert kontor for mer detaljerte forklaringer for hvert område for utleieåret 2013.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016