Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juli 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 325 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,0 prosent.

I snitt kostet det 10 131 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juli 2012, dette er en nedgang på 4,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 143 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,2 prosent.

- Denne sommeren har vært noen roligere enn tidligere. Det er fortsatt høyt press i markedet, men de objektene som ligger i øvre del av sjiktet har færre interessenter, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Samtidig er det stor kø av studenter som er på jakt etter bolig.

- Nå begynner prisene å bli så høye at det å leie seg en egen bolig med god beliggenhet alene når du er student, begynner å bli uaktuelt. Vi derfor at spesielt de unge går sammen og leier seg et bokollektiv, sier Farmakis.

Juli ble prismessig en noe roligere måned enn ventet på forhånd. Det er samtidig ventet en hektisk august i forbindelse med oppstart av studier og mange som erfaringsmessig flytter og bytter jobb på denne tiden av året.


Trondheim:
I snitt kostet det 9 233 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i juli 2012, dette er en nedgang på 9,0 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,9 prosent.

- Det er full aktivitet på leiemarkedet i Trondheim nå. Det meste handler om studentene. De er mange og det er kamp om de tilgjengelige boligene, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.


Stavanger:
I snitt kostet det 13 000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juli 2012, dette er en oppgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 22,4 prosent.

I snitt kostet det 16 375 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i juli 2012, dette er en oppgang på 12,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 24,4 prosent.

Dette gjør at Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

- Stavanger har blitt et meget spesielt boligby. Med så høy aktivitet i oljenæringen og tilflytning av høyt utdannet arbeidskraft, blir det et vedvarende press på leieprisene, sier Farmakis.

Samtidig er det slik at de fastboende som også jobber i oljenæringen, som før gjerne jobbet noen år i utlandet og leide ut boligen hjemme, også er i byen for å jobbe.

- Resultatet er at det blir få ledige boliger og mange med høy betalingsevne som kjemper og å få seg et sted å bo. Det gir utslag i Norges dyreste utleiepriser, sier Farmakis. 


Romerike:
I snitt kostet det 8 043 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juli 2012, dette er en nedgang på 8,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,2 prosent.


Bærum:
I Bærum er prisene økende.

- Markedet har vært noe preget av ferietid i juli, men likevel god respons på objekter i mellomklassen, mens det har vært middels god respons på de dyreste objektene i juli, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at alt tyder på at det blir bra trykk i august måned, slik det erfaringsmessig pleier å være.


Bergen:
I snitt kostet det 13 350 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i juli 2012, dette er en oppgang på 9,0 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 19,1 prosent.

- Nå er høysesongen på leiemarkedet her og vi opplever stor interesse for utleieobjektene våre. Responsen fra personer og firmaer som ønsker å leie bolig i Bergen har vært stigende helt siden påsketider og juli har vært den måneden hittil i år med størst trykk fra leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

Det har likevel ikke vært så stort trykk som i fjor.

- Dette kan nok henge litt sammen med at vi i år har hatt noe færre typiske studentboliger og flere dyrere objekter enn på samme tid i fjor. Aller mest trykk er det på leiligheter med sentral beliggenhet. Vi har altfor få boliger av denne typen til å dekke etterspørselen og vi kunne leid ut langt flere slike enn de vi har til leie, legger Hove til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.


Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 

 

 Sist endret 22. november 2016