Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juli 2014 viser at det nå i snitt koster 8 948 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 6,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,0 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy pris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

I snitt kostet det 11 511 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juli 2014, dette er en oppgang på 2,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,1 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy pris for å leie en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 299 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 2,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3 prosent.

- De best beliggende utleieleilighetene går fort unna til gode priser, mens de utleieleilighetene som ligger noe lengre unna sentrum er tyngre å få leid ut. Siden årsskiftet har vi sett at det er mange ledige utleieboliger over hele landet, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Utleiemarkedet har denne sommeren vært mye roligere enn det som er vanlig.

- I hovedsak skyldes det økningen i antall nye utleieboliger som har blitt lagt ut i markedet. Så lenge det fortsatt finnes så mange ledige utleieboliger, kan vi fortsatt stå ved at det ikke ble noen boligkrise i år, sier Farmakis.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 963 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juli 2014, dette er en oppgang på 4,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 8,2 prosent.

- I juli har det vært rekordmange ledige boliger annonsert på Finn i Stavanger, samtidig som det har vært stor pågang fra potensielle leietagere, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger Eirik Hauge.

Han legger til at sentralt beliggende eneboliger og leiligheter leies ut relativt raskt mens boliger som ligger mindre sentralt til tar noe lengre tid.

- Det har vært avgjørende å prise boligene rett og leieprisene synes å ha stabilisert seg etter en svak ned i begynnelsen av året, sier Hauge.


Trondheim:
I snitt kostet det 13 425 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i juli 2014, dette er en nedgang på 2,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 6,3 prosent.

- Vi opplever bra med henvendelser, men i år har vi foreløpig ikke opplevd det store kaoset som vi ofte opplever i sommermånedene. Vi merker likevel at studentene begynner å komme til byen, og spesielt nå mot slutten av juli har det vært svært mange henvendelser på studenthybler. Det er færre henvendelser på større leiligheter, men de fleste blir likevel leid ut relativt hurtig, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.


Romerike:
I snitt kostet det 9 373 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juli 2014, dette er en nedgang på 2,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,2 prosent.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene svakt økende.

- I Asker og Bærum har det vært bra respons på de aller fleste boligene vi har annonsert i juli, til tross for at vi har vært inne i den største feriemåneden. Likevel merker vi noe forskjell når det kommer til beliggenhet og pris, da vi ser tydelig at studenter og yngre mennesker generelt søker seg mot de mest sentrale områdene. Selv med dagenes kollektivmuligheter er det fortsatt en tendens til at denne gruppen søker seg så nærme Oslo som mulig. Det er mange fine og mer prisgunstige boliger som ligger noe lengre ute til leie, fordi de ikke har den aller mest sentrale beliggenheten, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.


Bergen:
I Bergen er prisene stabile.

- Vi er nå inne i det som er den desiderte høysesongen på leiemarkedet i Bergen og pågangen fra personer som ønsker å leie er jevnt over stor. Likevel har det vært noe mindre trykk og færre henvendelser på annonsene våre enn vi er vant til på denne tiden av året, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han forteller at det er mange boliger til leie i Bergen for tiden, med godt over 500 annonser for boliger til leie i Bergen på finn.no i tillegg til det som er til leie i nabokommunene.

- Dette er nok noe av forklaringen på at det er noe færre henvendelser på hver annonse enn det har pleid å være på denne tiden av året. Det er imidlertid fortsatt mange som vil leie bolig i og rundt Bergen, så vi får leid ut de fleste boligene nokså raskt selv om det altså ikke er like kaotisk som det har pleid å være i høysesongen, sier Hove.

- Størst trykk er det som vanlig på leiligheter med sentral beliggenhet mens vi har opplevd noe mindre respons på eneboliger og rekkehus i litt mer usentrale strøk. På slike objekter har enkelte utleiere måttet redusere prisforventningene sine noe, legger han til.


Drammen:
I snitt kostet det 9 400 kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen i juli 2014, dette er en nedgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,8 prosent.

- Utleieprisene i Drammen i juli har holdt seg relativt stabilt.  Vi har merket noe mindre folk på visning enn tidligere. Dette gjelder spesielt de boligene som er utenfor sentrum, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.

- Det er mulig varmen har gjort at folk har utsatt prioritering av å gå på visning og heller har nytt sommeren mens den er her, legger han til.

Tilbudet av boliger er nå rekordhøyt på Finn.no i Drammen, med mellom 120-130 boliger til leie.

 

 Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]

 

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016