Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for november 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 003 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 4,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,1 prosent.

I snitt kostet det 10 470 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i november 2012, dette er en nedgang på 3,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 925 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 2,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,5 prosent.

- Nå er det rolig i utleiemarkedet.  Det er sjeldent mange ledige boliger. Det betyr at leietakere har mye å velge i, som igjen fører til noe lavere leiepriser enn ellers i året, sier daglige leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Det betyr at det er en fin tid for de som er på jakt etter utleiebolig å begynne jakten nå.

- Utleierne forholder seg til prisen i markedet og de må sette ned sine priser for å få leid ut, leger Skogheim til.

Samtidig er det slik at det blir en ny oppsving når det nye året begynner.

- Vi ser for oss en hektisk start på 2013 med gode priser og en jevn prisstigning frem mot sommermånedene. Vi tror ikke prisveksten på 1- og 2 roms leilighetene blir like eksplosjonsartet som i 2011 og 2012, sier Skogheim.


Trondheim:
I snitt kostet det 12 000 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i november 2012, dette er en nedgang på 10,6 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 17,6 prosent.

- Nå er det relativt rolig og det er mindre respons på nye objekter, vi må derfor justere prisene noe ned. Det er tydelig at det nærmer seg jul, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim Solveig Hjallen Moan.

 Stavanger:
I snitt kostet det 12 6250 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i november 2012, dette er en oppgang på 14,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,9 prosent.

- En kombinasjon av relativt mange ledige objekter og få potensielle leietagere har ført til at det tar noe lengre tid å finne leietagere, sier daglig leder for utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 284 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i november 2012, dette er en oppgang på 0,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,4 prosent.


Bærum:
I Bærum er prisene svakt fallende.

- I Asker og Bærum er det nå noe færre leietagere i markedet hvis vi sammenligner med den hektiske tiden vi har lagt bak oss. Leieprisene er jevne, med de normale sesongsvingningene.

Når er det ledige utleieboliger i de fleste prisklasser og dermed er det lettere å være leietager.

Vi merker også at det er stor pågang fra investorer som ønsker å kjøpe leiligheter for å leie ut, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.


Bergen:
I snitt kostet det 12 800 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i november 2012, dette er en nedgang på 3,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,6 prosent.

- Vi er merker at høysesongen er over for i år og det nå er mindre respons utleieboligene våre nå enn i sommer og tidlig i høst. Hvis man skal leie bolig kan det derfor være lurt å se seg om etter noe nå, når det er mindre rift om leieboligene. Erfaringsmessig øker etterspørselen igjen på nyåret, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Antall boliger til leie er sjeldent høyt for årstiden. Ser man bort fra de små rimelige boligene, så tar det nå lengre tid å få leid ut de fleste andre typer boliger i Drammensregionen enn det gjorde for bare noe få måneder siden, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Han legger til at noe naturlig nok skyldes sesongsvingninger i markedet og at det er normalt med en rolig periode på slutten av året.

- På nyåret vil nok markedet ta seg opp igjen, da har folk lagt julestria bak seg og er klare for visninger igjen, legger Sveen til.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 Sist endret 22. november 2016