Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for januar 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 7 912 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,8 prosent. I fjor lå i snitt 1-roms leiligheter over 8 000 kroner, mens vi nå både i desember og januar er under denne grensen.  

I snitt kostet det 10 864 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i januar 2013. Dette er en oppgang på 1,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 766 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,1 prosent.

- Nå ser vi at markedsprisen faller og vi justere ned husleien på flere av våre utleieboliger, forklarer daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han peker på at det nå er veldig mange boliger i markedet og lite leietagere og at Utleiemegleren, for å sørge for at boligene blir hurtig leid ut, må justere ned husleien i takt med nedgangen i markedsprisene.

- Samtidig ser vi en ny trend i firmakundemarkedet som nå også har kommet til Norge. I alle europeiske storbyer ser man nå en klar økning at familien ikke flytter med den som får arbeid i et annet land. Firmaer legger mer opp til at vedkommende pendler og får gratis hjemreiser fremfor å ta med familien. Det skaper stor etterspørsel etter små møblerte leiligheter, mens på større objekter og hus med høy prisklasse synker etterspørselen, forklarer Skogheim.

Fremover tror Utleiemegleren på en fortsatt prisøkning, men markert mindre enn vi har sett de to tidligere årene.

Trondheim:
I snitt kostet det 8 750 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i januar 2013, dette er en nedgang på 3,1 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,3 prosent.

- Det har vært en relativt rolig start på det nye året, men de siste to ukene har det begynt å ta seg opp med respons fra leietakere. Vi har ganske mange boliger som skal leies ut. Hovedtyngden av leietakere er voksne par som kommer til Trondheim på grunn av jobb. Mange av disse er utdannede utenlandske arbeidstakere, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Stavanger:
I snitt kostet det 13 000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i januar 2013, dette er en nedgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 19,6 prosent.

- Januar har vært en rolig måned på leietagersiden, med relativt få interessenter på annonserte boliger. Leieprisene kan synes å tendere gå noe ned. Men vi har sett en noe større pågang den siste uken, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Romerike:
I snitt kostet det 9 244 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i januar 2013, dette er en oppgang på 9,2 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,1 prosent.

- På Romerike har det vært flere boliger ute i markedet enn på lenge. Videre ser vi at noen av prosjektene som ble bygget i fjor, står ferdige og dette er med å møte noen av utfordringene det har vært med boligmangel de siste årene, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.


Bærum:
I Bærum er prisene stabile.

- I Asker og Bærum opplever vi et normalt trykk på våre boliger, tatt i betraktning årstiden vi er inne i. Leietakere etterspør lyse boliger, med en god standard, men ønsker også å ta seg god tid i jakten på bolig. Mange ønsker å være tidlig ute, både de som skal leie og de som ønsker å leie ut sine boliger. Dermed vil vi nok se en hard konkurranse om de beste utleieobjektene fremover, sier daglig leder for Utleiemegleren Lysaker, Tom Anders Andersen.

Bergen:
I snitt kostet det 11 375 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i januar 2013, dette er en oppgang på 9,2 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,5 prosent.

- Januar er normalt en relativt hektisk måned på utleiemarkedet i Bergen. Vi merker klar forskjell i pågangen fra personer og firmaer som vil leie bolig i forhold til de rolige ukene før jul. Vi har jevnt over god respons på de aller fleste annonsene våre og vi har faktisk leid ut like mange boliger i januar som under høysesongen i fjor sommer. Mest trykk er det, som vanlig, på leiligheter med sentral beliggenhet mens det den siste tiden ikke har vært så stor etterspørsel etter eneboliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Husleieprisene i januar har vært stabile. Etter en noe laber interesse for leieboliger på slutten av året har interessen tatt seg betydelig opp nå i januar. En del boliger som det var liten interesse for før jul har det vært betydelig større interesse for nå i januar. Det ser ut som leiemarkedet går mot en aktiv vår også i år, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]

 

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 4. januar 2017