Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2014 viser at det nå i snitt koster 8 418 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.

I snitt kostet det 11 194 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2014, dette er en nedgang på 0,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 130 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,3 prosent.

- OL og vinterferie førte til et rolig utleiemarked i februar. Aktiviteten gikk betydelig ned i sammenligning med januar, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger samtidig til at det fortsatt er mange ledige utleieboliger i Oslo med et antall som ligger jevnt på 1900 enheter.

- Det er et godt utvalg av boliger for leietakerne å velge i. Dette vet de å benytte, de går på flere visninger før de bestemmer seg for hvem de skal ha, sier Skogheim.

Dette betyr igjen at utleierne må stå på ekstra for å få leid ut sine boliger.

- Det er viktig å treffe med pris for å få leid ut, og standarden på utleieboligen må gjenspeiles i ønsket leie. Utleieboligen må presenteres på en skikkelig måte, gjør du ikke dette, vil leietagerne velge en annen bolig, sier Skogheim.


Trondheim:
I snitt kostet det 9 392 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i februar 2014, dette er en nedgang på 11,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 8,5 prosent.

- Vi opplever at boligene annonsert på finn.no blir liggende lenge og at leietakerne har mange objekter å velge mellom. Det har vært svært mange boliger annonsert på finn.no i Trondheim før jul og frem til nå, men nå ser vi en nedgang, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.

Hun legger til at utleierne nå må ta hensyn til at det er mange ledige utleieboliger i markedet.

- Det høye antallet gjør også at markedet er veldig prisfølsomt. En differanse på 500,- i husleie kan avgjøre om leiligheten blir leid ut eller ikke. Flere av boligene som er annonsert, blir nå satt ned i pris, legger hun til.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 316 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i februar 2014, dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,8 prosent.

- Det er fortsatt relativt mange ledige boliger til leie og dette gir innvirkning leieprisene man oppnår. Det siste året har vi sett en nedgang i leieprisene, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Som alltid gjelder det å sette markedspris, bommer man blir utleieboligen stående tom.

- Det kan imidlertid synes som leien nå har stabilisert seg, men på et noe lavere nivå sammenlignet med i fjor. Det som er avgjørende for å få leid ut en bolig innen rimelig tid, er å sette leiepris på utleieobjektet korrekt, sier Hauge. 


Romerike:
På Romerike har utleieprisene holdt seg stabile.

- Utleiemarkedet er hektisk på Romerike i starten av året. På finn.no finner vi 270 boliger ledige på Romerike og det er 100 fler enn samme tid i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Leieprisene har stabilisert seg på Romerike, men uten at det er  noen nedgang.

- Det er mange boligprosjekter som er ferdig om dagen, særlig på Lørenskog er mye nybygg.

Investorene har sittet litt på gjerde en periode, men jeg opplever at de er litt mer tilbake på markedet en de var før jul, legger Olsen til.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

- I Asker og Bærum har februar forløpt veldig likt som måneden før, ved at trykk og etterspørsel har variert litt fra uke til uke. OL og vinterferie spiller nok en rolle her. Som i januar ble det mer fart i markedet mot slutten av måneden, og vi merker stor pågang fra folk som skal leie ut sine boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Tallene fra Finn.no viser også at det fortsatt er en liten økning med boliger til leie i Asker og Bærum, med 260 boliger til leie i månedsskiftet februar/mars.

- Vi antar at dette nå stabiliserer seg på dette nivået, og at man kanskje ser noe mer økning i leieprisene igjen når vi nærmer oss våren. Enkelte ønsker å leie ut pga. et fortsatt noe ustabilt salgsmarked, mens andre igjen er på banen for å leie ut en bolig de har kjøpt for investeringens skyld. Man kan gjøre gode kjøp i dagens marked, og man bør ha et langsiktig perspektiv for at avkastningen skal bli best mulig, sier Andersen


Bergen:
I snitt kostet det 13 621 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i februar 2014, dette er en nedgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,7 prosent.

- Vi opplever bra respons fra interessenter på alle typer objekter og har leid ut en bolig mer i februar i år enn i februar i fjor da markedet ble ansett for å være hett. Så det er overhodet ikke noe stopp i leiemarkedet i Bergen. Som alltid er det mest etterspørsel etter sentralt beliggende 2- og 3-roms leiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han legger til at de i høst fikk vi en del henvendelser fra boligeiere som ikke fikk solgt boligen og derfor ønsket å leie den ut isteden.

- Dette har vi mindre av nå, noe som kan tyde på at salgsmarkedet går bedre igjen eller at boligselgere har justert prisforventningene noe, legger han til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Leieprisene har vært stabile i februar. Trenden fra forrige måned fortsetter med et stort tilbud av ulike leieboliger – over 110 boliger på finn.no under Drammen.

Selv om det ikke er fullt trykk på visninger, så har det vært flere på visningene nå i februar enn tidligere. Med vinterferie og OL i februar så tar det kanskje noen uker før vi ser hvilken retning marked bærer hen, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.


Kontakt gjerne de enkelte daglige lederne på hvert kontor for mer detaljerte forklaringer for hvert område for utleieåret 2013.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 0
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 7 900 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.

 Sist endret 22. november 2016