Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2015 viser at det nå i snitt koster 8 644 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 4,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,3 prosent.

I snitt kostet det 11 423 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2015, dette er en oppgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,1 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 689 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,6 prosent.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 566 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2015, dette er en nedgang på 9,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 25,2 prosent.

Som de fleste har fått med seg har leieprisen falt spesielt hardt i Stavanger de siste 12 månedene. Mange konsulenter har flyttet tilbake til sine hjemland og følgelig har det blitt mange ledige utleieboliger i regionen.

- i dag er det 729 ledige boliger til leie på Finn.no i Stavanger. Dette er det dobbelte av det som var normalt for et par år siden, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger Eirik Hauge.

Ha forteller at leieprisene har gått klart ned.

- Dette gjelder særlig for 2- og 3-romsleiligheter. Nå benytter mange nedgangen til å bytte bolig slik at de får mer bolig for pengene eller få redusert leie. Gode eneboliger er et unntak da det få slike boliger tilgjengelig i markedet og fortsatt etterspørsel etter disse, sier Hauge.


Trondheim:
I snitt kostet det 9 828 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i mai 2015, dette er en nedgang på 7,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,4 prosent.


Romerike:
I snitt kostet det 11 909 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i mai 2015, dette er en nedgang på 3,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 13,7 prosent.

- Totalt på Romerike er det 320 boliger ute på finn.no. Siden vi begynte å måle månedlig i 2010 har det har aldri tallet vært så høyt. Normalt ligger rundt 250 stykker ute i markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Leietakerne bruker nå lengre tid å bestemme seg og de går på flere visninger.  

- Nå ferdigstilles mange nye boligprosjekter både i Lillestrøm, Jessheim og særlig på Lørenskog. Det er veldig positivt for å kunne opprettholde en balanse mellom tilbud og etterspørsel i et stadig voksende utleiemarkedet. Det er ofte investorene kjøper og leier ut i disse nye boligprosjektene, sier Olsen.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene svakt økende.

- Fortsatt er det en del som har noe høye forventninger til leiepris i forhold til hva markedet er villige til å betale, så det er viktig å treffe riktig pris for å få inn gode og stabile leietakere og unngå at boligen blir stående tom, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Det er fortsatt rundt 270-300 ledige boliger til leie i Asker og Bærum, slik det har vært i over ett år nå. Høysesongen er nå i gang i utleiemarkedet

- Vi opplever nå stor etterspørsel etter litt større og dyrere boliger i sentrale områder, samt moderne møblerte leiligheter, og der er det ikke like mye å velge i for leietakerne, sier Andersen.


Bergen:
I Bergen er prisene svakt økende.

- Nå har pågangen fra leietakerne økt. Det er derfor lurt å se seg om etter en leiebolig nå dersom man vet at man skal leie bolig i Bergen fra i sommer eller tidlig i høst. Det vil trolig være flere interessenter til hver leiebolig om en til to måneder enn det er pr. i dag, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Ikke alle selger sin bolig nummer to.

- Det virker som om det er mange «vanlige folk», som har investert i en utleiebolig eller to de siste årene. Enkelte har riktignok valgt å selge utleieboligen i løpet av det siste drøye halvåret mens leiemarkedet har vært litt roligere enn vi er vant til samtidig som salgsmarkedet i Bergen har vært veldig hett. Det virker imidlertid som om de fleste som kjøper en utleiebolig har et såpass langsiktig perspektiv på investeringen at de ikke endrer planer som følge av slike svingninger i markedet, sier Hove.


Drammen:
I Drammen er prisene stabile.

- Leieprisene har holdt seg stabile i mai i Drammen. Mens oppmøte på visningene har variert en del tidligere i år har vi nå merket bedre oppmøte på flere visninger. Dette gjelder alle typer boliger, men spesielt har interessen for 3-roms tatt seg betydelig opp, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Tilbudet av boliger holder seg fortsatt høyt selv for høysesong. På nett nådde det ny rekord i mai i Drammen med 140 boliger for leie på finn.no.  

- Tidligere har det vært mer leietakers marked, mens nå har vi flere objekter der det er mer rift om å få leid disse, sier Sveen.


Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

  

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]  

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016