- Antallet ledige utleieboliger i Oslo stuper og dette øker sannsynligheten for økt prispress fremover, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

 

Oslo:

- Det er tre år siden vi har sett så lavt utbud av utleieleiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim. Det er nå bare 1579 Oslo-boliger på finn.no, nesten 1000 færre enn i august i år.

- Renten holder seg svært lav, utleieprisene er gode og det er et stort behov for utleieboliger i Oslo. Nå er tiden inne for å kjøpe utleiebolig – ikke selge, sier han.

- Normalt ser vi et lite fall i leieprisen etter sommeren, men i år forventer vi at prisene vil holde seg godt, sier Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2015 viser at det nå i snitt koster 8 903 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 2,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,4 prosent.

I snitt kostet det 11 820 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2015, dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,4 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 863 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1 prosent.

- På Sørenga har vi nå leid ut en 3-roms til kr. 25 000,- på første visning, sier daglig leder for Utleiemegleren Grønland, Magnus Wennberg. Dette er 60% mer enn snittet for 3-roms leiligheter i Oslo.

- Leieprisen øker fortsatt på gode objekter, sier daglig leder for Utleiemegleren Majorstuen, Heiki Høyer-Andreassen. –Slitne leiligheter kan få en mer lunken mottagelse og ofte vil det være lønnsomt for eier å gi leiligheten en ansiktsløfting for å få høyere husleie, sier han.

 

Romerike:

- På Romerike er det stor vilje til investorkjøp. Det bygges mye nytt på Jessheim og i Lørenskog. Investorer kjøper en stor andel av de minste 2-3-roms leilighetene med tanke på utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

– Leieprisene holder seg godt, selv om det på Romerike nå er rekordmange 346 boliger til leie via finn.no, sier han.

I snitt kostet det 9 900 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2015, dette er en oppgang på 3,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.

 

 

Stavanger:

Antall ledige boliger på Finn for Stavanger har gått ned og ligger nå på 689 ledige objekter.
- Vi går mot en tid av året hvor det normalt er noe lavere aktivitet i leiemarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. - Dette innebærer at vi forventer en utflating eller en svak nedgang i leieprisene i perioden som kommer, sier han.

I snitt kostet det 11 250 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i september 2015, dette er en nedgang på 6,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 22,7 prosent.


Trondheim:

I Trondheim er prisene svakt synkende.

- Vi merker økt pågang fra investorer som ønsker å kjøpe for utleie, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.


Bærum:

I Asker og Bærum er prisene stabile.

- Vi opplever stor aktivitet på Fornebu, spesielt på nyetablerte Fornebuporten, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen. - Markedet tar godt imot de mange nyoppførte leilighetene og 2-roms leiligheter på 40 kvm tilbys i prisklassen kr. 10 500 – 13 500,-, sier han.


Bergen:

I Bergen er prisene svakt synkende.

- Vi hadde et bra trykk i august, men markedet har roet seg noe i september, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove. – Omløpshastigheten er likevel god, forutsatt at boligene prises riktig, sier han.

Det er i dag 546 annonser for boliger til leie i Bergen. Dette er 100 færre enn for en måned siden og nesten 300 færre enn i juli.


Drammen:

I Drammen er prisene stabile.

 


Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, [email protected] Mobil: 90 86 63 81

For lokale saker, henv:
Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Majorstuen, mobil 40 22 23 47
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01
 
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.

 Sist endret 22. november 2016