Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for januar 2014 viser at det nå i snitt koster 8 412 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,0 prosent. 
 
I snitt kostet det 11 238 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i januar 2014, dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.
 
En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 115 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,4 prosent.
 
- Nå er det moro å jobbe med utleie. Ved inngangen til desember har 250 utleieleiligheter forsvunnet fra Oslo markedet og det er nå rundt 1900 utleieleiligheter annonsert på finn.no.
Det er fortsatt mange, men gir en indikasjon på at markedet normaliserer seg, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.
 
For de som skal ha sin utleiebolig ut på nytt litt nærmere våren, kan dette være godt nytt.
 
- Vi tror at dette vil gi økende priser i leiemarkedet igjen, spesielt når vi nærmer oss påske og vår, sier Skogheim.
 
Han er tydelig på at det ikke er noen smart strategi å leie ut sin egen bolig i kort tid i håp om at salgsprisene skal sprette i været.
 
- Det er viktig at de som ikke får solgt sin bolig og derfor legger den ut i leiemarkedet har en lang tidshorisont. Leier du den ut i tre-fire måneder skaper bare det en opphopning i markedet, dårligere pris og kan tiltrekke seg leietakere man ikke ønsker, sier Skogheim.
 
- Ellers ser vi at investorene er tilbake for å kjøpe utleieleieleiligheter. Gode kjøp kan gjøres for de som følger markedet tett. Det er moro det også, sier han.
 
 
Trondheim:
I snitt kostet det 10 551 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i januar 2014, dette er en nedgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,9 prosent.
 
- Det har vært en relativt rolig start på det nye året, men mot slutten av måneden har det begynt å ta seg opp, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.
 
Det er fortsatt mange boliger å velge mellom for leietakerne, men Utleiemegleren Trondheim opplever samtidig en oppgang i antall henvendelser.
 
- Mindre boliger med sentral beliggenhet er de mest attraktive også i januar., legger hun til.
 
 
Stavanger:
I snitt kostet det 11 000 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i januar 2014, dette er en nedgang på 4,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 18,3 prosent.
 
 
Romerike:
I snitt kostet det 8 973 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i januar 2014, dette er en nedgang på 5,6 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,4 prosent.
 
Markedet på Romerike har vært bra i januar. Det har våknet igjen etter en stille desembermåned. På finn.no ligger det 290 boliger til leie på Romerike. Det er 100 flere enn i desember og 65 flere enn på samme tid i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.
 
Han legger til at det er mange folk på visning.
 
- Samtidig opplever vi at det er flere som ønsker å leie ut i stedet for å selge siden salgsmarkedet er litt tregt, sier Olsen.
 
 
Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.
 
- I Asker og Bærum har vi fortsatt opplevd et leietakers marked, slik det også var høsten 2013. Det er flere boliger til leie enn normalt, noe som gjør at leietakerne kan ta seg god tid og vurdere boliger opp i mot hverandre, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.
 
Han legger til at det er veldig viktig at man treffer med leieprisen man annonserer med, slik at ikke boligen blir overpriset i forhold til andre lignende objekter. Da risikerer man at det tar lang tid å få leid ut.
 
- 2014 har startet ganske likt som fjoråret sluttet, med relativt små endringer i leieprisene. Det vil nok fortsette å være et stabilt trykk i markedet, og det virker som det det blir mange utleieboliger på markedet også i månedene som kommer. Etter all sannsynlighet vil også leieprisene holde seg på samme nivå fremover. Vi merker ellers at investorene rører på seg igjen, de benytter anledningen til å kjøpe leiligheter for utleie i et litt varierende salgsmarked, sier Andersen.
 
 
Bergen:
I snitt kostet det 13 880 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i januar 2014, dette er en oppgang på 9,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 15,0 prosent.
 
- I januar pleier det å være bra fart i utleiemarkedet. Det har det vært i år også. Vi merker en klar økning i pågangen fra personer og firmaer som vil leie bolig i forhold til de relativt rolige ukene før jul. Vi har jevnt over god respons på de aller fleste annonsene våre og vi har leid ut like mange boliger i januar i år som i januar i fjor, som også var en måned med bra fart i leiemarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.
 
Han forteller at det er mange boliger til leie og at det er færre interessenter til hver bolig. Man må derfor prise objektene riktig, ellers risikerer man å få svært lite respons.
 
- Ettersom det er noe færre interessenter til hver bolig har leietakerne ofte litt bedre tid til å tenke seg om eller til å vurdere flere alternativer enn det som har vært vanlig de siste årene. Vi merker at leietakerne er veldig prisbevisste, sier Hove.
 
- Den siste tiden har vi opplevd at en del personer som har forsøkt å selge boligene sine uten å få en pris de har vært fornøyd med har valgt å leie ut boligen isteden, legger han til.
 
 
Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.
 
- Leieprisene i Drammen viser en utflating. I januar har det vært rekordmange boliger for leie i Drammen og omegn. Dette er det meste som har vært annonsert på finn.no de siste 4 årene i denne regionen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen. 
 
- Det har vært over 120 boliger for leie i Drammen på finn.no. Det har vært størst interesse for 2-roms leilighetene. I dette markedet går det meste greit unna som tidligere. Det som overasker er at markedet for de rimeligste boligene av typen 1-roms og hybler har vært tregere. På disse boligene har vi ofte hatt flere visninger og brukt lengre tid enn for eksempel i sommer hvor de gikk unna etter første visning, legger han til.
 

Sveen forklarer at siden tilbudet er sjeldent stort, er markedet veldig selektivt. Følsomheten for riktig leiepris er fortsatt veldig viktig, men standard betyr også mer enn tidligere.
 
- Nye boliger og boliger med høy standard er forholdsvis lett å leie ut, mens de som har enkel eller lav standard er vanskeligere å leie ut selv om beliggenheten stemmer og dette er tatt høyde for i leieprisen, sier Sveen.
                                                                                                                                 
 
Kontakt gjerne de enkelte daglige lederne på hvert kontor for mer detaljerte forklaringer for hvert område for utleieåret 2013.
 
Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74
 
For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]
 
Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 900 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 21. november 2016