Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for juni 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 365 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,4 prosent.

I snitt kostet det 10 622 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juni 2012, dette er en nedgang på 1,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,7 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 392 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 8,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,4 prosent.

- Vi ser høye utleiepriser for både 1- og 2-roms leiligheter i disse dager og det er høy aktivitet. Men det er ikke noe virkelig høytrykk enda. De sentrale leilighetene vil fortsette å stige i pris i både juli og august. Vi venter at august blir kaotisk med lavere utvalg og høyere priser, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at den marginale nedgangen på utleieprisene i juni, kun er av midlertidig karakter.

- Vi vil med stor sikkerhet se nye prisrekorder på både 1-,2- og 3-roms leiligheter i august, sier Skogheim.

Samtidig er det også verdt å merke seg en endring hos leietagerne. Tidligere sa de nei til møblerte leiligheter. Dette er nå i endring.

- Det er verdt å merke seg trenden om at leietagerne ønsker møblerte leiligheter – men de vil ikke ha noe gammelt ræl. Det er slutt på at utleieleilighetene fungerer som oppbevaring for gamle møbler eier ikke vil ha selv, sier Skogheim. 


Trondheim:
I snitt kostet det 10 066 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i juni 2012, dette er en oppgang på 8,3 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,9 prosent.

- Her opplever vi at mindre investorer har fått opp øynene for å kjøpe ekstra bolig for utleie. Samtidig har studentene begynt sin boligjakt med tanke på studiestart i august, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.


Stavanger:
I snitt kostet det 12 471 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i juni 2012, dette er en nedgang på 0,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,5 prosent.

- Etterspørselen har roet seg noe, men det er fortsatt stor rift om de gode objektene.

Vi oppnår fortsatt gode leiepriser og det er høy omløpshastighet på ledige boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 725 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juni 2012, dette er en oppgang på 1,0 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,2 prosent.


Bærum:
I Bærum er stabile.

- Juni har vært en hektisk måned, der det ofte har vært mange leietakere som har knivet om de samme utleieboligene.  Det har vært, og er fortsatt stor etterspørsel etter store objekter så vel som mindre objekter, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at det har vært litt roligere nå i overgangen til juli, men det er mange leietakere som trenger bolig før august/september.


Bergen:
I snitt kostet det 11 900 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i juni 2012, dette er en oppgang på 7,6 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,4 prosent.

- Nå er høysesongen på leiemarkedet her og vi opplever stor interesse for utleieobjektene våre. Responsen fra personer og firmaer som ønsker å leie bolig i Bergen har vært stigende siden påsketider og juni har vært den måneden hittil i år med størst trykk fra leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

Han legger til at det er fortsatt noen uker til de nye studentene får vite hvilket studium de kommer inn på, så studentmarkedet ikke har kommet seg opp på sitt aller heteste ennå.

- Erfaringsmessig når dette markedet toppen i slutten av juli og holder seg svært hett til et stykke ut i september, sier Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er økende.

- En endring vi har sett de siste månedene er en økende interesse for 3-roms i sentrum av Drammen. Det er mange er på boligjakt i sommer og det har vært godt oppmøte på visningene. Trenden vil antagelig fortsette utover sommeren og høsten, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Drammen, Eivind Sveen.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 

 

 Sist endret 22. november 2016