Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 381 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 12,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,3 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy snittpris for en 1-roms utleieleiligheter i Oslo.

I snitt kostet det 10 749 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2012, dette er en oppgang på 2,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,4 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy snittpris for en 2-roms utleieleilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 509 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 11,5 prosent.

Det har kun en gang tidligere blitt registrert en snittpris som har vært høyere for å leie en 3-roms leilighet i Oslo.

- Allerede tidlig i år så vi presset i utleiemarkedet, mange måneder før typisk høysesong sommerstid. Nå risikerer kraftig økning i husleien for nye kontrakter som blir inngått de neste månedene. Av erfaring vet vi at veldig mange flytter til de store byene i denne perioden for å jobbe eller starte studier, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at et stort problem er at flere blir boende i utleieleilighetene fremfor å kjøpe seg en egen bolig. Dermed blir kapasiteten i utleiemarkedet mindre.

- At det er relativt få utleieboliger ledig kombinert med høy etterspørsel, gjør at utleieprisene stiger kraftig, sier Farmakis.

Samtidig har leietagerne i alle segment blitt mer kravstore og sentral beliggenhet er viktig for de fleste.

- Det betyr to ting: Det ene er man finner billigere utleieboliger utenfor pressområdene og at de som fortsatt ønsker å leie sentralt må forberede seg på å betale relativt mye, sier Farmakis.

Han ser ingen bedring i situasjonen for leietagerne.

- Snarere tvert i mot. Så lenge det er så få utleieboliger i markedet på både kort og lang sikt, vil utleieprisene bare fortsette å øke, sier han.


Trondheim:
I snitt kostet det 9 233 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i mai 2012, dette er en nedgang på 3,3 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,7 prosent.

- Trykket fra leietakerne er noe større enn tidligere og vi forventer en betraktelig økende aktivitet i juni, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.


Stavanger:
I snitt kostet det 17 200 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2012, dette er en oppgang på 14,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 34,6 prosent.

Dette gjør at Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

- Det har vært stor etterspørsel etter alle typer objekter og relativt få tilgjengelig boliger. Dette fører til gode leiepriser og høy omløpshastighet på ledige boliger. Dette tror vi er en trend som vil fortsette utover sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 636 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mai 2012, dette er en nedgang på 5,4 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,9 prosent.

- På Romerike er det mange leietakere på visning om dagen. Særlig i de mest sentrale områdene som Lillestrøm og Jessheim. Det er godt å se at en det bygges mer enn på lenge og at nybyggene som bygges begynner å bli ferdig slik at markedet kan ta i mot flere som er på boligjakt, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Romerike, Karsten Olsen.


Bærum:
I Bærum er prisene økende.

- Vi har mange henvendelser fra leietakere, spesielt på store boliger. Stort trykk på boliger i prisklassen 15.000-25.000, og det er mange internasjonale leietakere som kommer for å jobbe hos de store firmaene lokalisert spesielt i Bærum, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at det er veldig mange som trenger bolig fra 1. juli og utover, og at disse allerede er i kontakt med oss. Leietakerne har fortsatt fokus på god standard og romløsninger.

- Vi har spesielt god respons på boliger med kort vei til den internasjonale skolen på Bekkestua, legger Andersen til.


Bergen:
I snitt kostet det 14 000 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mai 2012, dette er en oppgang på 8,3 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,1 prosent.

- Nå har aktiviteten fra både utleiere og leietakere tatt seg opp etter påsken. Erfaringsmessig øker trykket og etterspørselen fra leietakere betydelig når vi nærmer oss sommeren. De som skal leie bolig kan derfor gjøre lurt i å forsøke å finne seg noe nå mens markedet er litt roligere enn om sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

- Vi ser at det er mange «vanlige mennesker» som har fått øynene opp for at det kan være gunstig å investere i en utleiebolig. Det er også flere og flere som velger å sette bort arbeidet med utleie og forvaltning av leieforholdet til en profesjonell aktør som oss, sier Hove.


Drammen:

Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Utleieprisene i Drammen i mai har vært stabile. Det har vært godt oppmøte på visninger av de fleste objekter. Nå som høysesongen er rett rundt hjørnet har etterspørselen og tilbudet ytterligere tatt seg opp. Mange etterspør godkjente 1-roms leiligheter og mindre hybler, men det er det dessverre veldig lite av i Drammen. Mange opplever det naturlig nok dyrt å leie for første gang, når denne type boliger er lite tilgjengelig i byen, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Drammen, Eivind Sveen.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 

 Sist endret 26. februar 2014