Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 4067kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 7,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,3 prosent.

I snitt kostet det 11 073 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2013. Dette er en oppgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.

Det har aldri tidligere vært registrert en så høy snittpris for en 2-roms utleieleilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 984 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 7,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,1 prosent.

- Det store høytrykket i leiemarkedet lar vente på seg, men vi venter at det siger inn over landet i tiden frem mot sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at det nå fortsatt er relativt mange ledige utleieboliger i Oslo-området.

- Det gjør at det fortsatt går greit å leie bolig i Oslo området. Men, siden påske, har vi sett en økning i prisene på de sentrale leilighetene, og det er også disse leilighetene som er best besøkt påvisningene, sier Skogheim.

Samtidig er det igjen et økende antall firmakunder på markedet som ønsker å leie skikkelige boliger som er møblert.

- Men det er mangel på hus til utleie, det er synd for det trengs, sier Skogheim.

Fremover venter Utleiemegleren stigene utleiepriser, men ikke nye store prisrekorder.

- Et råd til private utleiere er å være nøye med å sjekke referanser meds leietagerne bør sette opp en «bolig CV»

Vi venter et stadig økende trykk i markedet gjennom sommeren og frem til skolestart, men ser ikke for oss nye prisrekorder.


Trondheim:
I snitt kostet det 10 166 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i mai 2013, dette er en oppgang på 1,6 prosent sammenlignet med måneden tidligere, og en oppgang på 9,3% sammenlignet med samme måned i fjor.

- Vi kan trygt si at høysesongen er i gang i Trondheim. Nå er det sånn at vi har mange flere leietagere enn boliger, og de fleste av leietagerne er studenter, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Hun legger til at det har kommet inn litt få nye utleieboliger i mai, men at det typisk vil komme flere boliger på markedet i løpet av juni.


Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 12 357 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mai 2013, dette er en oppgang på 6,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,6 prosent.

- Interessen for annonserte boliger synes å ha tatt seg noe opp, og det har også vært et jevnt tilsig av nye ledige boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 11 440 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i mai 2013, dette er en oppgang på 0,8 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,7 prosent.

- Det har vært en aktiv maimåned på utleiemarkedet på Romerike. Nå ligger det 240 boliger ute på finn.no på Romerike mot 165 stykker på samme tid i fjor. Noe av årsaken slik jeg ser det er at det er en del nye leilighetskomplekser som står ferdig i disse dager. Det gjør at tilbudet blir større fordi det er en del eiendomsinvestorer som kjøper for å leie ut, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

- Her skulle man kanskje tror at dette ville betyr et fall i leieprisene, men det ser ikek ut til å ha skjedd. Nå går en 2-roms på Jessheim opp mot 10.000,- kroner med måned og en 3-roms ligger på 12.000,- om det er nytt vel å merke, sier Olsen.

Han legger til at i Lillestrøm går en nyere 2-roms for over 11.000,- om dagen og en 3-roms av nyere kvalitet for 14.000,- per måned.


Bærum:
I Bærum er prisene svakt økende.


Bergen:
I Bergen er prisene svakt økende.

- Vi merker større pågang fra personer som ønsker å leie enn vi har gjort de foregående månedene. Det er tydelig at vi nå er på vei inn i høysesongen. Normalt sett er det imidlertid mot slutten av juni/begynnelsen av juli at pågangen fra folk som vil leie virkelig tar av, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han legger til at dersom man vet at man skal leie bolig i Bergen fra i sommer, kan det være lurt å være rask og se om man kan finne seg noe før det virkelige sommerrushet. Det er, som vanlig på denne årstiden, størst etterspørsel etter små og sentralt beliggende leiligheter.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Utleieprisene i Drammen i mai holder seg uforandret i forhold til forrige måned. Etter en noe avventende og roligere periode med færre folk på visning har interessen igjen tatt seg opp i mai. Vi ser at tiden annonsene ligger på internett har gått ned og at de fleste boligene nå blir leid ut etter første visningsrunde, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

- Vi merker økt interesse i form av langt flere henvendelser til kontoret og godt oppmøte på visning. Et tydelig tegn på at høysesongen har startet, legger han til.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 Sist endret 22. november 2016