Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2014 viser at det nå i snitt koster 8 411 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 3,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,4 prosent.

I snitt kostet det 11 283 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i juni 2014, dette er en nedgang på 1,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,1 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 543 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,1 prosent.

- Nå er det mindre leietakere i markedet enn normalt for årstiden. Vi venter ikke noe rush i juli og kan avblåse det normale sommerkaoset i utleiemarkedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at det nok blir litt hektisk på slutten av sommeren hvor studenter som er sent ute vil skape noe ekstra trykk i august før skoleststart.

- Utleiemeglerens klare råd til studenter og de som trenger bolig når sommerferien er over, er å komme seg på visning nå, ikke vent til august. Og husk at dagens leietakere er kresne. De har mye å velge i og går på flere visninger og er bevisste på hva de ønsker, sier Skogheim.

Skogheim forteller også at det nå er mange ledige utleieboliger i markedet, og at ange av disse er små.

- Det er mangel på større utleieboliger i markedet. Vi har daglig leietakere som kommer fra utlandet for å jobbe i Norge, som sliter veldig med å finne bolig til seg og sin familie i Oslo-området, sier han.


Stavanger:
I snitt kostet det 13 937 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i juni 2014, dette er en nedgang på 9,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,0 prosent.


Trondheim:
I snitt kostet det 10 222 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i juni 2014, dette er en oppgang på 1,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,9 prosent.

- Der er fortsatt svært mange ledige utleieboliger på markedet i Trondheim. Samtidig er det er stor pågang etter ledige boliger og vi merker at høysesongen er i gang. Studenthybler og boliger egnet for kollektiv er også mer populært nå, enn tidligere i år, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.


Romerike:
I snitt kostet det 9 597 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i juni 2014, dette er en nedgang på 1,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

- I Asker og Bærum har det i juni vært god respons på de aller fleste boligene vi har hatt til leie, i motsetning til det mer varierende trykket vi opplevde i mai. Markedet er fortsatt litt sensitivt, så det er viktig at man ikke går ut med en altfor høy leie, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

- Da risikerer man at boligen blir liggende for lenge på nett, noe som kan gjøre den mindre interessant enn andre tilsvarende boliger, legger han til.

Nå står ferieuken for tur, men allerede nå har mange begynt å se etter utleiebolig.

- Det er stor etterspørsel etter boliger til leie, og vi merker nå stor pågang etter større boliger i de sentrale områdene. Det er mange som er på boligjakt frem mot august og september, sier Andersen.


Bergen:
I snitt kostet det 11 977 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i juni 2014, dette er en nedgang på 5,1 prosent fra måneden tidligere.

- Vi er nå på vei inn i det som er den desiderte høysesongen på leiemarkedet i Bergen og pågangen fra personer som ønsker å leie er jevnt over stor. Likevel har det vært noe mindre trykk og færre henvendelser på annonsene våre enn i mai, som var en usedvanlig hektisk måned for oss, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han forteller at det har vært størst trykk på leiligheter med sentral beliggenhet, mens det er mindre respons på eneboliger i litt mer usentrale strøk. På slike objekter har enkelte utleiere måttet redusere prisforventningene sine noe.

- Samtidig opplever vi at snittprisen på våre utleieboliger over tid er jevnt stigende, legger Hove til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er svakt økende.

- Utleieprisene i Drammen i juni viser en liten vekst, og vi ser at trenden fortsetter fra forrige måned med flere folk på visning og økt pågang på de boligene som vi har ute for leie, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.

Han legger til at få boliger blir værende lenge på nett før de blir leid ut og at tilbudet av boliger har holdt seg stabilt siden mai med rundt 100-120 boliger til leie i Drammen.

- Vi har også merket økt pågang av utleiere som vil leie ut boligene sine nå, så vi regner med at tilbudet av boliger vil holde seg på dette nivået eller stige noe ut over sommeren, sier Sveen.

- Utleiemarkedet i Drammen er for øyeblikket er bedre enn på lenge, legger han til.Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]

 

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 1. juli 2014