Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for april 2012 viser at det nå i snitt koster 7 342 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,5 prosent.

I snitt kostet det 10 444 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april 2012, dette er en nedgang på 2,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,0 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 694 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 3,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,4 prosent.

- Mange utleiere lagt ut leilighetene sine nå etter påske. Dette har ført til flere ledige leiligheter på markedet enn på lenge. Leietakerne har mange leiligheter å velge i og er kresne både på pris og kvalitet, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Samtidig som april preget av påske og en rekke fridager er leietagerne nå i gang med å orientere seg for å finne seg en bolig før en kaotisk høysesong setter inn.

- Vi anbefaler de som skal ha leilighet til sommeren til å allerede nå gå ut i markedet og sikre seg en god utleiebolig. Husk at det er vesentlig færre leietakere i markedet nå enn det er juni, juli og august, sier Skogheim.

Han legger til at det fortsatt er høy aktivitet blant de mindre investorene for å kjøpe bolig for utleie.


Trondheim:
I snitt kostet det 12 416 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i april 2012, dette er en nedgang på 4,7 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,4 prosent.

- Studentene er nå for alvor på jakt etter bolig. Mange ønsker å tegne kontrakt allerede nå for å sikre seg bolig. Vi merker også en betydelig økning i antall utenlandsk arbeidskraft som rekrutteres til Trondheim. Disse ønsker i de fleste tilfeller å leie bolig i første omgang og senere kjøpe. Dette gjelder primært høyt utdannede utlendinger knyttet til forsknings-, studie – og offshoremiljøene, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Hun legger til at det i forhold til etterspørselen er stor mangel på boliger i Trondheim akkurat nå samtidig som flere vurderer å kjøpe utleieleilighet.


Stavanger:
I snitt kostet det 14 780 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i april 2012, dette er en oppgang på 0,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,6 prosent.

Dette gjør at Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

- Det har vært stor etterspørsel etter alle typer objekter og relativt få tilgjengelig boliger.

Dette fører til gode leiepriser og høy omløpshastighet på ledige boliger. Dette antas å være en trend som vil fortsette utover våren og sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 9 106 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i april 2012, dette er en oppgang på 15,9 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,1 prosent.


Bærum:
I Bærum er prisene økende.

- Markedet har tatt seg betraktelig opp den siste tiden. Vi har nå stor etterspørsel fra leietakere som søker bolig i Asker, Bærum og Oslo vest. Mange leietakere virker å være tidlig ute for å sikre seg bolig som de kan ta over fra juli / august. Stor etterspørsel også fra firmaer som trenger å leie boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at det er god respons på de fleste objekter, og som vanlig gjelder dette også de store objektene i spesielt Bærum og Asker og at det er et stort behov for flere utleieboliger for å møte etterspørselen frem mot sommeren.


Bergen:
I snitt kostet det 12 833 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i april 2012, dette er en oppgang på 8,3 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,3 prosent.

- Nå har aktiviteten fra både utleiere og leietakere tatt seg opp etter påsken. Erfaringsmessig øker trykket og etterspørselen fra leietakere betydelig når vi nærmer oss sommeren. De som skal leie bolig kan derfor gjøre lurt i å forsøke å finne seg noe nå mens markedet er litt roligere enn om sommeren, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

- Vi ser at det er mange «vanlige mennesker» som har fått øynene opp for at det kan være gunstig å investere i en utleiebolig. Det er også flere og flere som velger å sette bort arbeidet med utleie og forvaltning av leieforholdet til en profesjonell aktør som oss, sier Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er svakt økende.

- Det har så langt i år vært god etterspørsel etter de minste enhetene, og det ser ut som det bare vil fortsette også etter april. Det som har vært en tendens den senere tid er økende oppmøte på visninger av eneboliger og større leiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Drammen, Eivind Sveen.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 

 Sist endret 22. november 2016