Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for april 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 7 847 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 11,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,0 prosent.

I snitt kostet det 10 609 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april 2013. Dette er en nedgang på 2,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12 916 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 7,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 7,6 prosent.

- Vi ser at markedet har våknet og vi venter stigende priser, selv om april ble litt roligere prismessig enn forventet. Allerede nå ser at det er bra besøk på visninger hvor leilighetene har  riktig markedspris, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

- I tillegg ser vi at småinvestorene, som typisk er på jakt etter et par utleieleiligheter, har våknet igjen. Som tidligere, er det fortsatt små leiligheter som er mest attraktive, både å leie og for å kjøpe som en investering, sier Skogheim.

Mai er preget av mange feriedager, hvor det er mindre aktivitet i utleiemarkedet.

- Vi venter en aktiv sommer i utleiemarkedet med priser på linje med hva vi så i fjor sommer, legger han til.

Samtidig er han ute med en advarsel.

- Husk at hver fjerde person vi sjekker har kredittanmerkninger, så her er det viktig å være på vakt dersom du leier ut selv, sier han.

Trondheim:
I snitt kostet det 7 349 kroner å leie en 1-roms leilighet i Trondheim i april 2013, dette er en oppgang på 4,7 prosent sammenlignet med måneden tidligere.

- Allerede nå har studentene begynt sin boligjakt. Det er bra at de er tidlig ute. Generelt er det flere leietagere i markedet nå. Vi registrerer også at boliger som leies ut nå, men først er ledige i juli, blir leid ut til gode priser, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.


Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 15 042 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i april 2013, dette er en oppgang på 0,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,1 prosent.

- Det har fortsatt vært relativt få interessenter på annonserte boliger, noe som er det samme som sist måned. Men sentralt beliggende 2-roms leiligheter og eneboliger har vært lett å få leid ut. Vi tror også at leieprisene vil holde seg stabile i tiden fremover, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 900 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i april 2013, dette er en oppgang på 4,0 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,8 prosent.

- Etter påske er det mange som flytter på seg så det har vært tilfelle også på Romerike.

Leieprisene er fortsatt økende og nå går en ny 2-roms på Jessheim for rundt 10 000 kroner. Det er høyere enn det noen gang har vært, og tilsvarende leilighet i Lillestrøm ligger på rundt 11.000 kroner, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

I tillegg mange leietakere er det også en tendens til at det bygges mer.Prosjekter som ble satt i gang for 2-3 år siden begynner å bli klare nå.

- Det merker vi at bidrar til å stabilisere leiemarkedet og gi leietakerne et godt tilbud når de skal ut på leiemarkedet. Og det er bra, legger Olsen til.

Bærum:
I Bærum er prisene økende.

- Her i Asker og Bærum har vi opplevd et meget bra utleiemarked spesielt siden medio april. Det er stor pågang av leietakere som trenger bolig i de fleste prisklasser.  Vi merker stadig større pågang etter de største og dyreste boligene, fra 30 000 kroner per måned i husleie og oppover), sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

- Maimåned er preget av mange feriedager, og erfaringsmessig kan det bli noe mindre aktivitet i utleiemarkedet. Likevel ser vi at mange leietakere nå er på jakt etter boliger frem mot sommeren, samtidig som det fortsatt er mange gode leieobjekter på markedet. Det nærmer seg virkelig høysesong, sier Andersen.


Bergen:
I snitt kostet det 13 400 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mars 2013, dette er en oppgang på 0,9 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,6 prosent.

- April er vanligvis en relativt rolig periode på utleiemarkedet i Bergen. Slik har det vært i år også. Man kan godt si at det er litt «stille før stormen». Vi ser nemlig hvert eneste år at det blir et voldsomt trykk i sommermånedene med mange fortvilte studenter og andre som sliter med å finne seg leiebolig. Jeg vil derfor anbefale de som har muligheten til det å leie seg en bolig nå istedenfor å vente en måned eller to og havne midt i sommerkaoset. Selv om det akkurat nå er litt rolig på leiemarkedet, er det imidlertid ikke noen «tørke». De fleste boligene vi annonserer leies ut i løpet av noen uker. Men noen ganger må utleierne justere prisforventningene noe før vi får på plass en god leietaker, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Pågangen fra utleiere er jevnt bra. Men normalt vil også dette ta seg ytterligere opp når vi nærmer oss høysesongen om sommeren. Vi ser at det er stadig flere «vanlige mennesker» som har fått øynene opp for at det kan være gunstig å investere i en utleiebolig, legger han til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Det har vært stabile leiepriser i Drammen i april. Etter en hektisk januar og februar har trenden fra forrige måned fortsatt i april, med noe færre boliger ute på finn.no enn forventet for årstiden.  Interessen på visningene har holdt seg i april. Med så mange fridager i mai er det ikke sikkert det store trykket kommer før i juni, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 300 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 22. november 2016