Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mai 2014 viser at det nå i snitt koster 8 129.
kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 1,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,2 prosent.

I snitt kostet det 11 409 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mai 2014, dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 175 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 1,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1 prosent.

- Med mange ledige utleieboliger og en relativt rolig start på det som gjerne er den travleste tiden på året for utleiemeglerne, tror vi ikke det blir noen boligkrise denne sommeren, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at de over mange måneder har sett at antall ledige utleieboliger har økt, samtidig som leietageren bruker lengre tid på å bestemme seg for hvilken utleiebolig de skal gå for.

- Vi har ikke sett noen nedgang i husleiene, men utleierne kan ikke forvente de store rekordene denne sommeren, sier Farmakis.

Stavanger:
I snitt kostet det 15 454 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2014, dette er en oppgang på 11,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,5 prosent.

Dermed er Stavanger Norges dyreste by å leie seg en bolig tett fulgt av hovedstaden.

- Det er fortsatt mange ledige boliger og prisene man oppnår ligger gjennomgående noe lavere enn hva vi oppnådde på samme tid i fjor. Men enkelte høye husleier trekker gjennomsnittet opp, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Han forteller også at leietagere tar seg bedre tid og velger gjerne nyere boliger med god standard fremfor de med dårligere kvaliteter.

- Når det gjelder større eneboliger ser vi at vi oppnås gode priser på de med høy standard og god beliggenhet, legger han til.

Trondheim:
I snitt kostet det 10 065 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mai 2014, dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,5 prosent.

- Vi opplever bra med henvendelser fra leietakere, selv om det nå er svært mange ledige utleieboliger på markedet i Trondheim. Det er bra oppmøte på visninger i leiligheter med riktig markedspris. Mindre og sentralt beliggende leiligheter er det fortsatt størst etterspørsel etter, og disse blir leid ut relativt hurtig til forventede leiepriser, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.

Hun legger til at de venter på storinnrykket fra studentene som ventes å komme i begynnelsen av juli.


Romerike:
I snitt kostet det 9 715 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mai 2014, dette er en oppgang på 4,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 13,0 prosent.

- Det er relativt få boliger ute på markedet på Romerike om dagen, særlig gjelder det i Skedsmo kommune. Jeg tror noe av årsaken er at boligene blir leid ut raskt. Det er populært å leie både i Lillestrøm og Strømmen. I tillegg er de ikke bygget så mye nytt i Lillestrøm de aller siste årene, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

- I Lørenskog og Ullensaker bygges det mye mer så her opplever jeg at tilbud og etterspørsel er litt mer i balanse, men også her er prisene fortsatt på vei oppover, legger han til.

Han viser til at for eksempel går nå en ny 2-roms leilighet i Lørenskog for over 11 000 kroner i måneden i husleie.

- Dette er priser som tidligere vi kun har sett i Oslo innenfor ring 3 og i de mest attraktive områdene på Lillestrøm, sier Olsen.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

Bergen:
I snitt kostet det 13 450 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mai 2014, dette er en oppgang på 8,2 prosent fra måneden tidligere.

- Pågangen fra leietakere har vært veldig god i mai. Vi har leid ut hele 45 boliger denne måneden. Dette er mer enn dobbelt så mange som i mai i fjor og også flere enn vi pleier å leie ut per måned i høysesongen i juli og august. Det er mange boliger til leie i Bergen for tiden, men trykket fra folk som ønsker å leie er altså likevel stort, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Kanskje har leietakere fulgt rådene våre fra tidligere om å forsøke å leie seg noe fra like før høysesongen om sommeren dersom man har mulighet til det istedenfor å vente til det koker aller mest i juli og august, legger Hove til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er svakt økende.

- Utleieprisene i Drammen for mai viser en liten vekst i leieprisene.  Antallet utleieboliger tilgjengelig i Drammen har holdt seg stabilt mellom 100 og 110 stykker i en lengre periode nå. Men vi ser at oppmøte på visningene og interessen for å leie har tatt seg opp, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.

Han legger til at de forventer en liten vekst i leieprisene ut over sommeren og høsten. 


Kontakt gjerne de enkelte daglige lederne på hvert kontor for mer detaljerte forklaringer for hvert område for utleieåret 2013.


Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]o


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016