Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2012 viser at det nå i snitt koster 8 364 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 7,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5 prosent. 

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for en 1-roms utleieleilighet i Oslo.

I snitt kostet det 10 240 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2012, dette er en oppgang på 8,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,9 prosent.

Kun fire ganger tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie seg en 2-roms leilighet i Oslo

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 332 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,0 prosent.

- Vi ser fortsatt et vedvarende press i det norske leiemarkedet preget av få boliger og stigende leiepriser, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

- Igjen noteres det prisrekorder. Dette vekker bekymring med tanke på at sommersesongen ennå ikke har begynt. I verste fall blir det kaos, legger han til.

Det er mange småinvestorer som nå er ute i markedet for å kjøpe en ekstra utleiebolig, dette gjelder naturlig nok i hovedstaden med også i pressområdene i nærheten av Oslo.

- Vi merker at spesielt i Drammen og på Romerike har folk fått øyne opp for at dette allerede i dag er attraktive utleiemarkeder og steder som er i vekst, sier Farmakis.


Trondheim:

I snitt kostet det 12 666 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i februar 2012, dette er en oppgang på 9,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,8 prosent.


Stavanger:
I snitt kostet det 12 920 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i februar 2012, dette er en oppgang på 6,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 14,3 prosent.

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 2-roms leilighet i Stavanger.

Utleieprisstatistikken fra Utleiemegleren viser at det å leie seg en bolig i Stavanger er dyrere enn i Oslo for alle typer leiligheter.


Romerike:
I snitt kostet det 8 075 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i februar 2012, dette er en oppgang på 0,9 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7 prosent.

- På Romerike er det fortsatt få utleieboliger på markedet. Det er stadig mange på visning.

Leieprisene er stabile og svakt økende. Markedet er mer stabilt på Romerike enn i Oslo. Vi merker også at det er mange som ønsker å investere på Romerike om dagen med et voksende utleiemarked og fortsatt mange områder under stor utvikling som blant annet Lillestrøm, Lørenskog og Jessheim, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Romerike, Karsten Olsen.


Bærum:
I Bærum er prisene stabile.


Bergen:
I snitt kostet det 11 800 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i februar 2012, dette er en oppgang på 2,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,8 prosent.

- Vi har de siste månedene også fått enkelte henvendelser fra personer som har forsøkt å selge boligen sin uten hell og som derfor ønsker å leie den ut i stedet. Denne type henvendelser hadde vi omtrent ingen av i fjor vår og i sommer da salgsmarkedet var svært hett, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- I fjor var Drammen sammen med Stavanger og Sandnes de stedene der boligprisene steg mest. Dette har også gjenspeilet seg i utleiemarkedet gjennom stigende utleiepriser. Spesielt gjennom siste halvdel av fjoråret og nå i starten av 2012 har vi også merker et langt større trykk fra investorer som ønsker utleieboliger i Drammen. Dessverre er det alt for få boliger på markedet til å dekke den økte etterspørselen fra investorene. Flere ser Drammen som en spennende by for fremtiden og flere som tidligere hadde hovedfokus på Oslo – ser nå et større potensial i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eivind Sveen.

 

Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 Sist endret 21. november 2016