Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 016 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,4 prosent. Det er årets første måling hvor snittprisen igjen er over 8 000 kroner for å leie en 1-roms leilighet.    

I snitt kostet det 10 735 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2013. Dette er en nedgang på 1,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 032 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 2,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,4 prosent.

- Vi ser nå at det er færre leietagere på visning og at det tar noe lengre tid å få leid ut utleieboligene, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at de beste boligene som er korrekt priset alltid er lett å få leid ut.

- Det som er spesielt av året er at vi allerede nå ser en prisoppgang på 3-roms utleieboliger i alle de store byene, med et unntak av en unormalt dyr januar for Stavanger, sier Famakis.

Å være utleier, med en ledig bolig, er i disse dager noe mer krevende enn det har vært de siste årene.

- Kombinasjonen av flere ledige utleieboliger på markedet, færre på visning og et press nedover på leieprisene, setter krav til at utleiere må sørge for at boligene ser bra ut, markedsføres skikkelig og har riktig pris, sier Farmakis.

Han peker på at det nå er veldig mange boliger i markedet og lite leietagere og at Utleiemegleren, for å sørge for at boligene blir hurtig leid ut, må justere ned husleien i takt med nedgangen i markedsprisene.

Fremover tror Utleiemegleren på en fortsatt prisøkning, men markert mindre enn vi har sett de to tidligere årene.

Trondheim:
I snitt kostet det 14 214 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i februar 2013, dette er en oppgang på 6,9 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,1 prosent.

- Vi kan melde om at det er mange ledige boliger og noe færre leietagere enn samme tid i fjor. Dessverre viser det seg også at mange av leietagerne kommer ut med en dårlig kredittsjekk. Det er noe vi ikke liker, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 14 785 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i februar 2013, dette er en nedgang på 9,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,7 prosent.

- Det er fortsatt noe rolig på utleiemarkedet hos oss. Men det virker som etterspørselen etter gode eneboliger har tatt seg opp. Vi tror at prisene vil holde seg eler gå litt ned i tiden fremover, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Romerike:
I snitt kostet det 9 353 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i februar 2013, dette er en oppgang på 1,2 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 12,8 prosent.

- Vi opplever at leieprisene holder seg stabile på Romerike. Det er noe flere boliger ute på markedet enn det var på samme tid i fjor, men det er mange leietakere også, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Han legger til at det er særlig stor etterspørsel etter mindre leiligheter.

Bærum:
I Bærum er prisene stabile.

Bergen:
I snitt kostet det 13 625 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i februar 2013, dette er en oppgang på 14,1 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,5 prosent.

- Januar var en relativt hektisk måned på utleiemarkedet i Bergen og vi hadde bra pågang fra potensielle leietakere på de fleste typer boliger. I februar har det imidlertid vært merkbart roligere, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Det er imidlertid ikke fullstendig «tørke» og de fleste boligene leies ut i løpet av noen uker. Mest trykk er det, som vanlig, på leiligheter med sentral beliggenhet, legger han til.

Drammen: Utleieprisene i Drammen er stabile.

- I februar har leieprisene holdt seg stabilt i Drammensområdet. Siste halvdel av måneden har dog vært preget av vinterferie og et noe roligere marked.  Det har vært signaler fra andre steder i landet om et tregere marked og et behov for nedjustering av leien for å få leid ut boligene. Det er noe tidlig å si om vi får denne korreksjonen her også, men så langt har den latt vente på seg i Drammensregionen. Med høysesongen rett rundt hjørnet, vil vi snart få et tydeligere svar på dette, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.

Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]

Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 300 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 22. november 2016