Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for mars 2014 viser at det nå i snitt koster 8 007 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 10,7 prosent.

I snitt kostet det 10 929 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2014, dette er en nedgang på 2,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 861 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 2,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,3 prosent.

- Leiligheter fortsettes å pøses inn i utleiemarkedet. Bare i Oslo er det nå 200 flere utleieleiligheter i markedet enn ved inngangen av mars. Totalt er det nærmere 2 100 ledige utleieleiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at dette er et sjeldent høyt antall ledige boliger og at det er spesielt mange ledige 2-roms utleieboliger.

- Fremover forventer vi at antall boliger i leiemarkedet bare vil øke. Isolert sett så ville nok dette gi et markert press nedover på leieprisene, men vi forventer også at det vil bli flere leietagere i markedet utover våren. Det gjør at vi venter små endringer i leieprisen utover våren og sommeren, forklarer Skogheim.

Hans råd til de som ønsker å invester i en utleiebolig er å se etter 3-roms leiligheter hvor flere kan bo.

- Trenden nå er at man bor trangere enn før for å ha noen å dele bokostnadene med.

Skogheim er også klar på at utleiere bør slå av noen hundrelapper på ønsket husleie for å sikre seg få sikret seg en ideell leietager.


Trondheim:
I snitt kostet det 13 100 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i mars 2014, dette er en nedgang på 8,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,5 prosent.

- Enkelte studenter har allerede nå begynt å se etter utleiebolig til studiestart. Dette går greit ettersom det fortsatt er mange ledige leieobjekter i markedet, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.

Hun legger til at leietakerne har et godt utvalg å velge mellom og at de gjerne går på flere visninger og tar seg god tid før de tar en avgjørelse.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 842 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i mars 2014, dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,7 prosent.

- Det er fortsatt relativt mange ledige boliger til leie og dette gir innvirkning leieprisene man oppnår. Leietageren har flere boliger å velge mellom, så det er avgjørende å prise boligene korrekt, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 9 450 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i mars 2014, dette er en oppgang på 9,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,8 prosent.

- Mars har vært en hektisk utleiemåned på Romerike. Jeg opplever at det er mange utleieleiligheter på øvre Romerike, særlig i Jessheim. Her har det vært bygget mye og det gjør det fortsatt, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Han legger til at det i Skedsmo kommune og spesielt Lillestrøm er det mye færre boliger til leie og større kamp om leilighetene for leietakerne.

- Her koster det nå over 11.000,- i måneden å leie 2-roms leiligheter på ca 45 kvm.

Jeg opplever også at bygges mye boliger i Lørenskog om dagen så dette er også blitt et veldig populært område å leie, legger Olsen til.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.


Bergen:
I snitt kostet det 14 209 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i mars 2014, dette er en oppgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,6 prosent.

- Det er på ingen måte ikke noe stopp i leiemarkedet i Bergen. Som alltid er det mest etterspørsel etter sentralt beliggende 2- og 3-roms leiligheter, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- I høst fikk vi en del henvendelser fra boligeiere, som ikke fikk solgt boligen og derfor ønsket å leie den ut isteden. Dette har vi mindre av nå, noe som kan tyde på at salgsmarkedet går bedre igjen eller at boligselgere har justert prisforventningene noe. I høst hadde vi imidlertid få henvendelser fra personer som vurderte å kjøpe utleiebolig. Dette har vi mer av nå, noe som kan tyde på at troen på eiendomsmarkedet har blitt bedre igjen, legger Hove til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

Leieprisene i Drammen fortsetter trenden fra de siste par månedene med stabile priser også i mars. Interessen og oppmøte på visningene har sakte, men sikkert tatt seg opp fra tidligere i år og vil sannsynligvis bli enda bedre utover våren - etter som vi nå går mot høysesong.

Antall boliger på finn.no i Drammen har gått litt ned, men det går raskere å leie ut boligene nå og det er færre boliger som blir værende lenge i markedet uten at de blir leid ut, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.


Kontakt gjerne de enkelte daglige lederne på hvert kontor for mer detaljerte forklaringer for hvert område for utleieåret 2013.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 8 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016