Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for oktober 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 366 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 3,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,0 prosent.  Kun en gang tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

I snitt kostet det 10 765 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i oktober 2012, dette er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,8 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 280 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 3,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,3 prosent.

- Det er nå mange ledige utleieboliger og færre leietagere i markedet, hvis vi sammenligner med den hektiske tiden vi har lagt bak oss. Det betyr at man kan forvente seg noe lavere leiepriser fremover, sier daglige leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Når er det ledige utleieboliger i de fleste prisklasser. Dermed er det lettere å være leietager.

- Det betyr at de både har bedre tid og ikke behøver å la seg rive med i heftige budrunder og at de kan presse utleier litt på pris, sier Skogheim.

Men han advarer de som tror at det vi står foran noen stor prisnedgang.

- Dette er kun sesongsvingninger, vi har fortsatt tro på stigende utleiepriser på lang sikt, sier han.


Trondheim:
I snitt kostet det 10 861 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i oktober 2012, dette er en oppgang på 4,5 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 19,9 prosent.

- Her er det fortsatt pågang av både leietager og nye boliger for utleie. Men markedet er selvfølgelig ikke så hett som i sommer, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim Solveig Hjallen Moan.

Hun legger til at de får stadig flere hevendelser for de som ønsker å investere i utleieboliger.


Stavanger:
I snitt kostet det 16 357 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i oktober 2012, dette er en oppgang på 7,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,1 prosent.

- Når har intensiteten i leiemarkedet roet seg ned etter en meget travel vår og høstsesong. Dette har ført til at leieprisene tenderer ned og at det kan ta noe lengere tid å finne den rette leietager, sier daglig leder for utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 210 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i oktober 2012, dette er en nedgang på 3,8 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,2 prosent.

- På Romerike er det fortsatt en god del leietakere på visning. Særlig på Nedre Romerike og på Jessheim. De litt mer usentrale områdene på Romerike er det færre leietakere nå sammenlignet med august og september, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Han legger til at kontoret merker at det er stor pågang fra investorer som ønsker å kjøpe leiligheter for å leie ut.

- I tillegg ser vi at det bygges mer, særlig på Jessheim og det er bra for å møte presset i leiemarkedet som fortsatt høyt, legger han til.


Bærum:
I Bærum er prisene økende.

- Det er et jevnt utleietrykk i Asker og Bærum. Spesielt er det stor etterspørsel etter møblerte 2- og 3-roms leiligheter i sentrale strøk nå, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.


Bergen:
I snitt kostet det 12 714 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i oktober 2012, dette er en oppgang på 6,4 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,2 prosent.

- Vi er merker at høysesongen er over for i år og det nå er mindre respons utleieboligene våre nå enn i sommer og tidlig i høst. Hvis man skal leie bolig kan det derfor være lurt å se seg om etter noe nå, når det er mindre rift om leieboligene. Erfaringsmessig øker etterspørselen igjen på nyåret, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- Etter en hektisk sommersesong ser man stadig private utleiere som blir revet med av tabloide overskrifter i media og som blir fristet til å sette helt urealistiske utleiepriser. Sett fra utleier sin side er dette ofte en kortvarig glede da boligene blir liggende lengre på nett og perioden uten leieinntekt blir naturlig nok også lenger, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Eiere som jager for høy pris blir også rammet økonomisk på andre måter.

- Leietagerne som går inn på høye priser, blir ofte misfornøyde når de finner ut at de har betalt en overpris i forhold til resten av markedet. Da vil de gjerne ut av kontrakten så snart som mulig. Rådet er derfor å følge markedet etter beste evne. Da får man et stabilt leieforhold som begge parter er tjent med i lengden, sier Sveen. 


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.


Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 22. november 2016