Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for november 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 262 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 2,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,5 prosent.
 
I snitt kostet det 11 281 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i november 2013. Dette er en oppgang på 3,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,5 prosent.
 
En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 944 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 1,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,9 prosent.
 
- Leiemarkedet flommer over av boliger eiere ikke får solgt. Vårt kontor får mange telefoner daglig av eiere som ikke får solgt, og som ser på mulighetene til å lege ut boligen i utleiemarkedet for en kortere periode, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.
 
Han er samtidig snar på at eierne må være var på at man kan risikere å måtte betale skatt på eventuell salgsgevinst om man leier ut lenger enn 12 måneder.
 
Skogheim er samtidig klar på at det beste for boligeierne er å beholde utleieboligene.
 
- Utleiemegleren Frogner råder de med utleieboliger å sitte på disse. Ikke selg i dagens tunge marked hvis du ikke må. Pila snur på sikt. Leieprisene holder seg på stabilt nivå selv om salgsprisene synker, sier Skogheim.

I tider med synkende boligpriser og fortsatt gode leiepriser kommer de profesjonelle på banen.
 
- Investorene lukter muligheter for å gjøre et kupp i et tungsolgt marked. Nå er det muligheter til å gjøre gode kjøp, sier Skogheim.

Utleiemegleren forventer at det blir et rekordhøyt antall boliger i leiemarkedet neste år.

- Det er helt klart leietakers marked om dagen. Vi ser at det er færre interessenter per bolig enn tidligere og de virkelig gode leietakerne er det vanskeligere å få tak i enn tidligere. Dette er en trend vi har sett utvikle seg utover sensommeren og høsten, sier daglig leder for utleiemegleren Majorstua Heiki Høyer-Andreassen
 
Han legger til at leietagerne nå har så mye å velge blant at krav til beliggenhet og standard er høyere enn tidligere. Samtidig er tilbudet av leieboliger så høyt at prisnivået presses ned.
 
 
Trondheim:
I snitt kostet det 10 831 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i november 2013, dette er en nedgang på 0,5 prosent sammenlignet med måneden tidligere, og en oppgang på 9,2% sammenlignet med samme måned i fjor.
 
- Foreløpig har vi ikke merket de store endringene i markedet i Trondheim. Det er roligere, men det er også normalt på denne tiden av året. Vi ser fram til januar, da vi virkelig vil merke om markedet har snudd eller ikke. Januar er vanligvis en måned med mer fart på kontoret, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.
 
- Vi merker oss at det er roligere i salgsmarkedet og at vi derfor mottar flere henvendelser og oppdrag på grunn av det. De som ikke får solgt boligen vil gjerne ha en leievurdering eller igangsette utleieprosessen – for å leie ut for en kortere periode, legger hun til.


Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 15 714 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i november 2013, dette er en oppgang på 6,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,5 prosent.
 
 
Romerike:
I snitt kostet det 10 225 kroner å leie en 3-roms leilighet på Romerike i november 2013, dette er en nedgang på 3,7 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,4 prosent.
 
 
 
Asker og Bærum:
I Bærum er prisene stabile.
 
- Her i Asker og Bærum opplever vi et positivt marked, både fra utleiere som skal leie ut og leietakere som trenger bolig fremover. Vi ser tendenser til at begge parter er tidlig ute i prosessen, og planlegger i god tid enten de skal leie ut bolig eller leie bolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen,
 
Han forteller at stadig flere leietager nå er tidlig ute med å søke eter bolig.
 
- Det er også en pågang av folk som ikke får solgt bolig til den prisen de ønsker, og som derfor ønsker/vurderer å leie ut boligen for en periode. Dette er nok en trend vi vil se mer av de neste månedene, sier Andersen.
 
 
Bergen:
I snitt kostet det 10 866 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i november 2013, dette er en nedgang på 3,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,9 prosent.
 
- Nå er det færre interessenter til hver bolig og leietakerne ofte litt bedre tid til å tenke seg om eller til å vurdere flere alternativer enn det som har vært vanlig de siste årene. Vi merker at leietakerne er veldig prisbevisste. Hvis man priser et objekt bare litt for høyt, får man liten eller ingen respons slik markedet er nå, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.
 
 
- Vi ser også at en del personer som har forsøkt å selge boligen sin i høst uten å oppnå en pris de er fornøyde med nå velger å leie ut boligen isteden. Dermed er det relativt mange boliger til leie, noe som helt sikkert er medvirkende til at det er noe færre interessenter til hver bolig og at leietakerne er prisbevisste for tiden, legger han til.
 
 
Drammen:
Utleieprisene i Drammen er svakt fallende.
 
- Utleiemarkedet i Drammen i november fortsetter trenden fra forrige måned med en svak nedgang på leieprisene. Det er generelt færre folk på visning og man bruker noe lengre tid på å få leid ut boligene nå enn tidligere. Unntaket er 2-roms med sentral beliggenhet. Her er markedet godt, leieprisene holder seg bra, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen Eivind Sveen.
 
Juleferien har også en bakside.
 
- Mange bruker ofte juleferien til å bestemme seg for å flytte. Etter lengre ferier, ser vi ofte at den ene parten er på jakt etter leiebolig, sier Sveen.
 
 
Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.
 
Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81 
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74
 
For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]
 
Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 800 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 21. november 2016