Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for oktober 2014 viser at det nå i snitt koster 8 515 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,8 prosent.

I snitt kostet det 11 425 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i oktober 2014, dette er en nedgang på 1,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,0 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 612 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,4 prosent.

- Nå er det mye å velge mellom for leietagerne og de kan gå på mange visninger. Det er også få leietagere på hver visning. For oss betyr dette at meglerne må jobbe med for å få leit ut boligene, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Tidligere har det vært veldig attraktivt å få bedrifter som leietagere – spesielt med tanke på at de har betalt godt.

- Nå merker vi at firmaene strammer inn og leier færre boliger til sine ansatte, samtidig som de er mer følsomme på pris, sier Skogheim.


Stavanger:
I snitt kostet det 12 359 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i oktober 2014, dette er en nedgang på 15,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 16,2 prosent.

- Det er fortsatt relativt mange ledige boliger på Finn sammenlignet med tidligere år og man er avhengig av å prise boliger rett for å få leid ut innen rimelig tid. Enkelte av oljeselskapene har også anmodet alle utleiere om reduksjon i leien for å tilpasse seg dagen leienivå, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Leieprisene for 2 roms og eneboliger har holdt seg stabil den siste måneden, mens 3 roms tenderer til en svak nedgang forklarer Hauge.


Trondheim:
I snitt kostet det 10 351 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i oktober 2014, dette er en nedgang på 12,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,9 prosent.


Romerike:
I snitt kostet det 9 300 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i oktober 2014, dette er en nedgang på 1,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,3 prosent.


Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

Her i Asker og Bærum opplever vi fortsatt et leietakers marked om dagen. Det er mange boliger til leie i vårt område, betydelig flere enn hva det normalt sett er på denne tiden av året. Dermed kan leietakere ta seg god tid i prosessen med å gå på visninger og deretter bestemme seg for hvilken bolig de ønsker å leie, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Han forteller at de nå bruker lengre tid på å få leid ut boligene.

- Enkelte uker kan det være et bra trykk, mens det i andre uker er roligere igjen. Dermed er det vanskelig å fastslå noe annet enn at markedet er litt selektivt om dagen, som et resultat av mange boliger til leie, legger han til.


Bergen:
I Bergen er prisene stabile.

- Nå er antall boliger til leie noe mer normalt igjen, men det er fortsatt relativt mange boliger til leie. Dermed er det fortsatt slik at leietakerne i mange tilfeller har nok tid til å gå på flere visninger og å tenke seg om før de bestemmer seg for hva de ønsker å leie, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

- Dette gjør også at mange utleiere nå må være forberedt på å redusere leieprisen i forhold til det de leide utleieboligene sine ut for et år eller to siden, forklarer Hove.

Nedbemanninger i oljebransjen kan nok også være en årsak til at det er mindre trykk i leiemarkedet enn vi har vært vant til de siste årene, avslutter Hove.


Drammen:
I Drammen er svakt ned.

- Utleieprisene i Drammen i oktober viser en svak nedgang.  Utleiemarkedet har vært noe avventende med færre på visning og det er flere boliger enn tidligere der man må sette ned leieprisen før man får leid ut, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.

- Noe av årsaken kan være at det har vært ekstra stort tilbud av boliger til leie i sommer og i høst sammenlignet med tidligere år. Det har i større grad derfor vært leietakeres marked. Det er de sentrale 2- og 3-roms leilighetene med gjennomgående god/høy standard det er lettest å leie ut, sier Sveen.

Han legger til at det kan se ut som markedet er i ferd med og normalisere seg noe da det totale tilbudet ser ut til å være på vei ned.

- Dette vil på sikt skape mer balanse og stabilitet i leieprisene fremover, avslutte Sveen.


Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]o


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016