Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for august 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 7 762 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 7,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,8 prosent.

I snitt kostet det 11 241 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i august 2012, dette er en oppgang på 11,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11,8 prosent.

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for 2-roms leiligheter i hovedstaden.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 715 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 9,9 prosent.

- Det er nå nærmere 5 000 ledige utleieboliger i Norge, det er flere år siden vi har sett et så stort antall ledige boliger. Samtidig som det er mange leietagere som har funnet seg en utleiebolig uten problem. Det betyr at vi trygt kan si at det ikke er noen boligkrise i Norge og at utleiemarkedet fungerer slik det skal, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at de registrerer at mange leietagere nå synes prisene i enkelte områder er for høy og at flere går sammen for å bo i kollektiv.

- Dette er en trend vi kommer til å se mye mer av i fremtiden som et svar på relativt høye kjøps- og utleiepriser i de mest sentrale strøkene i de store byene, sier Farmakis.

- Det er viktig å skjønne at stigende leiepriser er et tegn på at markedet fungerer slik det skal. Er det økt etterspørsel etter bestemte objekter, regulerer dette seg selv med økte utleiepriser. Tilsvarende er utleieprisene lavere i områder som ikke er så populære, sier han.


Trondheim:
I snitt kostet det 9 120 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i august 2012, dette er en nedgang på 0,6 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,3 prosent.

- Etter en hektisk sommer har trykket på ledige boliger i Trondheim har lagt seg litt, da de fleste studentene har funnet seg bolig. Men vi merker større interesse fra private investorer når det gjelder investering av bolig for langtidsutleie, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim Solveig Hjallen Moan.


Stavanger:
I snitt kostet det 11 285 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i august 2012, dette er en nedgang på 15,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,5 prosent.

I snitt kostet det 14 300 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i august 2012, dette er en nedgang på 14,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3,3 prosent.

Dette gjør at Stavanger igjen topper statistikken over hvor dyrt det er å leie seg en bolig i Norge.

- Det er en kjent sak at Stavanger topper utleiestatistikken. Likevel har det vært en noe lavere etterspørsel på enkelte type objekter enn i foregående periode. Dette kan tyde på at vi får en utflating av prisene i perioden som kommer, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Han peker også på at oljenæringen i byen har vært svært opptatt den siste tiden.

- Den noe lavere aktiviteten kan også skyldes et stort fokus på oljemessen i måneden som har vært, sier Hauge.


Romerike:
I snitt kostet det 8 727 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i august 2012, dette er en oppgang på 7,8 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,7 prosent.

- Det er få leiligheter ledig om dagen og det gir er press i markedet som er større enn på lenge. 2- roms i Lillestrøm sentrum leies i dag ut for opp mot 11.000,- per måned. Spesielt Lillestrøm og Jessheim er populære områder. Her er det et ekstra stort trykk fra svensker som kommer for å jobbe på Gardermoen, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.


Bærum:
I Bærum er prisene stabile.

- Her på Lysaker har det vært et jevnt trykk med leietakere, men noe roligere enn samme måned i tidligere år. Noe av grunnen er nok prisen, da det har vært mange dyre objekter til leie i sommer. Leietakerne kan da bli noe avventende, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at det blir spennende å se utviklingen nå i september, en måned hvor det også pleier å være bra med leietakere som søker etter bolig.


Bergen:
I snitt kostet det 11 300 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i august 2012, dette er en oppgang på 17,0 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 27,0 prosent.

- Vi er fortsatt i høysesongen på leiemarkedet og vi opplever stor interesse for utleieobjektene våre. Pågangen fra personer og firmaer som ønsker å leie bolig i Bergen har vært stor i august og dette har vært den måneden hittil i år med størst trykk fra leietakere, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

- Det er likevel ikke fullt så mange interessenter til utleieobjektene våre som i fjor sommer, men da var det helt vilt! Dette kan nok henge litt sammen med at vi i år har hatt noe færre typiske studentboliger og flere dyrere objekter enn på samme tid i fjor. Men det kan også tenkes at prisene rett og slett begynner å bli for høye for de fleste studenter, legger han til.


Drammen:
Utleieprisene i Drammen er stabile.


Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01


For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikoalos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 100 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.

 

 

 Sist endret 22. november 2016