Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2013 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 318 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,6 prosent.
 
I snitt kostet det 11 093 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2013. Dette er en nedgang på 2,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,6 prosent.
 
En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 679 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 2,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,7 prosent.
 
- Det er bra trykk i markedet og vi ser at det fortsatt er mange leietagere der ute, spesielt svensker og utenlandske leietagere, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.
 
- Utfordringen nå er å sette riktig leiepris. Det er ekstremt viktig å treffe korrekt. Leietakerne blir bare mer og mer kvalitet- og prisbevisste, sier Skogheim.
 
Samtidig ser Utleiemegleren at det er mangel på møblerte leiligheter i markedet.

- Fortsatt er det 1- og 2-roms leiligheter som er mest attraktive å leie ut. En bekymring ar at vi treffer svært mange personer med betalingsanmerkninger i vårt arbeid. Det er noe utleiere bør være oppmerksomme på, sier Skogheim.
 
Trondheim:
I snitt kostet det 11 112 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i september 2013, dette er en oppgang på 2,2 prosent sammenlignet med måneden tidligere, og en oppgang på 16,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
 
- Det er fortsatt stille på leiemarkedet, men vi kan registrere at det er i ferd med å løsne. Men vi har satt ned prisen på mange objekter i det siste, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.
 
Hun foreteller at det som ikke er nytt eller nyoppusset, er tungt å leie ut.

- Vi får også henvendelser fra private utleiere som sliter med å få leid ut, sier hun.


Stavanger:
I snitt kostet det i snitt 16 083 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i september 2013, dette er en oppgang på 5,1 prosent sammenlignet med måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,0 prosent.
 
 
Romerike:
I snitt kostet det 9 129 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2013, dette er en oppgang på 1,8 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,5 prosent.
 
- Markedet har roet seg litt på Romerike i september sammenlignet med august. Det har vært noen færre på visning og det tar litt lengre tid før det blir leid ut. Vi ser ingen stopp i markedet, men det er noen flere leiligheter ute på markedet og kanskje ser vi en tendens til at det mer leietakers marked for tiden, sier daglige leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.
 
 
Bærum:
I Bærum er prisene stabile.
 
Markedet i Asker og Bærum har vært roligere enn det pleier i september, og vi opplever at det er litt leietakers marked om dagen. Det tar noe lenger tid å leie ut enn normalt på denne årstiden, og utleiere må oftere senke priskravet sitt noe for å få leid ut boligene, sier daglige leder Tom Anders Andersen for Utleiemegleren Lysaker.
   
- Når vi justerer ned prisene, noe kommer det ofte flere på visning og man har som utleier flere leietakere å velge mellom, legger Andersen til.
 
-Han understreker at leietakerne tar seg god tid i prosessen, og vurderer flere boliger opp mot hverandre før de bestemmer seg.
 
 
Bergen:
I snitt kostet det 10 892 kroner å leie en 2-roms leilighet i Bergen i september 2013, dette er en nedgang på 4,4 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,6 prosent.
 
- Begynnelsen av september var uvanlig rolig på leiemarkedet i Bergen. Etter at vi hadde hatt bra trykk gjennom sommeren, roet markedet seg betydelig de første ukene av september. Dette er tidligere enn de foregående årene. Den siste uken av måneden løsnet det imidlertid litt igjen og vi hadde igjen bra pågang fra personer som ønsker å leie bolig, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.
 
Han legger til at på samme måte som i juli og august har det vært litt færre interessenter til hver enkelt bolig enn det var på same tid i fjor og leietakerne vurderer gjerne flere boliger før de bestemmer seg.
 
- Den rolige starten på måneden henger nok i delvis sammen med at det er flere utleieboliger på markedet i år enn det har vært de siste årene, sier Hove.
 

Drammen:

Utleieprisene i Drammen er stabile.
 
- Leieprisene i september viser en utflating. Vi opplever et noe mer selektivt marked enn tidligere i år og det er generelt færre folk på visningene, sier daglig leder Eivind Sveen i Uteleiemegleren Drammen.
 
Han legger til at de rimeligste og sentrale boligene fortsatt er lette å få leid ut og det er godt oppmøte på visningene.
 
- Men på de de dyrere enhetene opplever vi et noe tregere marked med færre folk på visning og lengre annonseringstid på nett. Om denne trenden fortsett fremover, vil leieprisene i Drammensregionen gå ned., avslutter daglig ledere Eivind Sveen for Utleiemegleren Drammen.
 
 
 
Kontakt de enkelte daglige lederne på hvert kontor for forklaringer til statistikken.
 
Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81 
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Lysaker, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01
 
 
For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]
 
Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har de 7 500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 110 ansatte.Sist endret 21. november 2016