Oslo:
Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2014 viser at det nå i snitt koster 8 865 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 5,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,5 prosent.

Det har kun en gang tidligere blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

I snitt kostet det 11 547 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2014, dette er en nedgang på 0,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 713 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 3,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,4 prosent.

Det har aldri tidligere blitt registrert en så høy pris for å leie en 3-roms leilighet i Oslo.

- Etter en rolig sommer i utleiemarkedet er det nå tilbake til normalen. Studentene har funnet seg et sted å bo og det er fortsatt mange ledige utleieboliger over hele landet, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

- Men vi ser nå at det er færre ledige utleieboliger i de store byene enn det var tidlig i sommer, det betyr et forsiktig press oppover på utleieprisene.

Samtidig har leietagerne lært seg at de har mye å velge mellom og at de derfor greit kan si nei til boliger de ikke liker eller mener er for dyrt priset.

- Det er selvfølgelig bra, og det øker konkurransen blant utleierne. Nå må de enten justere prisen eller freshe opp boligen, sier Farmakis.

Størst etterspørsel er det naturligvis etter utleieboliger med sentral beliggenhet.

- Sånn har det alltid vært og det bør de som skal invester i en ekstra bolig være klar over. Leietagerne ønsker å bo sentralt, det må være kort avstand til kollektivtransport slik at man kjapt kan komme seg på jobb eller til studier, sier Farmakis.


Stavanger:
I snitt kostet det 14 555 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i september 2014, dette er en oppgang på 1,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,7 prosent.

Trondheim:
I snitt kostet det 11 825 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i september 2014, dette er en oppgang på 11,6 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,8 prosent.

Romerike:
I snitt kostet det 9 461 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2014, dette er en oppgang på 8,0 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,6 prosent.

- Leiemarkedet er noe roligere på Romerike nå etter sommeren. Det er litt færre boliger på finn.no sammenlignet med måneden før. Totalt er det 222 ledige utleie boliger på Romerike mot 255 for en måned siden, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Han leger til at det er mange som ser at hans område er i vekst og et attraktivt område.

- Samtidig merker vi at det er svært mange som ønsker å investere på Romerike om dagen. Jeg tror det er flere årsaker til det, men det er nok mange som ser at man får mer for pengene litt utenfor Oslokjernen samtidig som leieprisene har økt de siste årene, sier Olsen.

Bærum:
I Asker og Bærum er prisene stabile.

Bergen:
I Bergen er prisene stabile.

- I Bergen er det nå færre henvendelser på annonsene og færre interessenter til hver bolig enn vi er vant til, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

I sommer var det et rekordhøyt antall boliger til leie, så da hadde leietakerne mer å velge mellom og bedre tid på seg enn de har pleid å ha om sommeren.

- Fortsatt er det slik at leietakerne har nok tid til å gå på flere visninger og å tenke seg om før de bestemmer seg for hva de ønsker å leie. Nedbemanninger i oljebransjen kan nok også være en årsak til at det er mindre trykk i leiemarkedet enn vi har vært vant til de siste årene, sier Hove.

- Pågangen fra utleiere er god. Det virker som om det er mange «vanlige folk», som har investert i en utleiebolig eller to de siste årene, legger han til.


Drammen:
I Drammen er prisene stabile.

- Utleieprisene i Drammen har holdt seg uforandret i september, sier daglig leder Eivind Sveen i Utleiemegleren Drammen.

Han legger til at det fortsatt er mange utleieobjekter på markedet i Drammen i forhold til det som har vært normalen for årstiden.

- Men med en avtagende oppdragstilgang i siste halvdel av måneden, så vil tilbudet vil nok gå noe ned i siste kvartal, legger Sveen til.
Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64
Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31
Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29
Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81
Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35
Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38
Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42
Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Homansbyen, mobil 46 97 93 05
Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02
Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Trondheim, mobil 40 85 22 74

For andre kommentarer eller tilgang til statistikken vennlig kontakt kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis, mobil 92 25 41 48 – e-post: [email protected]


Om Utleiemegleren:
Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.

 Sist endret 22. november 2016