- November-markedet er stabilt og viser god aktivitet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.  

 - Vi forventer at de flyktninger og asylsøkere som får innvilget varig opphold i Norge vil føre til større press på leiemarkedet i 2016, sier hun.

 

Oslo:

- Vi ser en økende trend på at leietakerne er meget tidlig ute for å skaffe seg en bolig. Vi har allerede god respons på boliger som skal leies ut fra mars/ april 2016. Erfaringsmessig er disse ofte også de beste leietakerne. Vi anbefaler utleiere å være tidlig ute for å sikre seg de beste leietakerne, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for november 2015 viser at det nå i snitt koster 8 608 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,4 prosent.

I snitt kostet det 11 662 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i november 2015, dette er en oppgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 1,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14 825 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 2,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,8 prosent.

 

Bærum:

- Antallet ledige boliger synker noe i Asker, men fortsetter å øke i Bærum, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

- Leieprisene på 3-roms leiligheter har økt markant det siste året, sier han.

Gjennomsnittlig leiepris for en 3-roms er nå kr. 15.500,- og det er ca. kr. 1.000,- mer enn på samme tid i fjor.

- Vi opplever fortsatt mye aktivitet på prosjektet Fornebuporten, der det spesielt er mange nyoppførte 2-roms til leie i disse dager, sier han.

En 2-roms leilighet i Asker og Bærum koster nå i snitt 10 520 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 1,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,3 prosent.

 

Drammen:

I Drammen er prisene stabile.

- Stadig flere tar kontakt med oss for å investere i utleiebolig i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

- Lav bankrente, spennende byutvikling, gode leiepriser samt lavere boligpriser enn i Oslo-regionen er hovedforklaringen til dette, sier han.

 

Romerike:

På Romerike er prisene svakt synkende.

- Det er mange nye boligprosjekter med stor andel utleieboliger på Romerike, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

 

Trondheim:

I Trondheim er prisene svakt synkende.

- Flere utleiere har måttet sette ned prisen for å få leiet ut, men vi har likevel stor aktivitet, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

 

Stavanger:

I Stavanger er prisene stabile.

Antall ledige boliger på Finn for Stavanger har holdt seg stabilt og ligger nå på 675 ledige objekter.

- Leieprisene er nå på et nivå som ligger ca. 15% under samme periode i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

 

Bergen:

I Bergen har leieprisene holdt seg stabile den siste måneden. Det er hele 737 annonser for boliger til leie i Bergen, 141 flere enn for en måned siden.

- Det store utbudet av utleieboliger gir færre interessenter pr. bolig og utleiere må derfor belage seg på å redusere prisforventningene noe, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

 

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

 

 

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, [email protected] Mobil: 90 86 63 81

 

For lokale saker, henv:

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Heiki Høyer-Andreassen Utleiemegleren Majorstuen, mobil 40 22 23 47

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

 

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Totalt har Utleiemegleren 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fire kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 120 ansatte.Sist endret 22. november 2016