pauline.jpg

Leieforhold ligger på topp 10 på klagelisten, ifølge Forbrukerrådet. Har du ikke avtalene i orden, eller tar du deg ikke bryet med å finne riktig leietaker, kan du fort få en ubehagelig overraskelse. Dette unngår du hvis du bruker Utleiemegleren. Vi følger opp hele leieforholdet og gjør det enklere og tryggere for deg, enten du er leietaker eller utleier.  

Her er noen råd til deg som ønsker å leie bolig.

Skill deg ut med en Bolig-CV

Vi har stort utvalg av utleieboliger, i alle størrelser og prisklasser. Det er stor konkurranse om de beste boligene, og vi anbefaler interesserte leietakere å ta med en kort bolig- CV på visningen. Da blir det enklere for megleren å gjøre et valg etter visningen.

- Ta med en bolig-CV når du kommer på visning, så gir du et positivt og ryddig inntrykk og øker sjansen din for å bli valgt som leietaker. Ta med et bilde av deg selv, så er det lettere for megleren å huske deg ved gjennomgang av interessentene etter visning, sier eiendomsmeglerfullmektig, Pauline Isene ved Utleiemegleren Frogner.

- Hvis du virkelig vil leie boligen, så ring selv megler dagen etter visningen. Da viser du engasjement og megleren sitter ofte igjen med et positivt inntrykk, sier Pauline. - Utleier er ofte involvert i utvelgelsen av leietager, og hvis vi står igjen med 3-4 gode leietakere, men en virker spesielt ivrig, kan dette være avgjørende, sier hun. 

Referanser er viktig. Pauline sier at dersom du velger å skrive en bolig-CV, er det viktig at denne er kortfattet. - Detaljer er ikke interessant, det er de store linjene som er av betydning, slik at jeg som megler sitter igjen med et helhetlig inntrykk, sier hun og legger til at når du skriver referanser, skal du ikke oppgi familiemedlemmer eller venner, men tidligere utleiere og arbeidsgivere.

- Det er viktig å forberede referansene når megler ringer. Det gir et negativt inntrykk hvis de ikke er varslet og blir overrasket når jeg ringer, sier Pauline.

Les mer om forslag til oppsett av bolig-CV her. 

Må ha plettfri betalingshistorikk for å få napp 

Et pent smil og et fast håndtrykk på visning, er ikke nok dersom drømmeboligen skal kapres. Å finne rett person er en omstendelig prosess. Utleiemegleren tar alltid kredittsjekk av aktuelle leietakere før inngåelse av kontrakt, så pass alltid på at du er ajour med regningene dine.  

-Vi foretar kredittsjekker, men først etter visning, og når vi har mottatt interessent-skjema, sier Pauline. - Da får vi et innblikk i betalingsviljen. Leietakeren må være uten betalingsanmerkninger. Dette er en registrering av at du har motsatt deg betaling eller ikke har kunnet betale en faktura eller annen en utgift. Dette er et tydelig tegn på dårlig betalingsvilje, og den potensielle leietakeren kommer uheldig ut av det, sier Pauline.

Vær forsiktig med hva du deler på nett og sosiale medier

Det er ikke til å legge skjul på at søk og det sosiale nettverket er en kilde til trygghet for en megler som skal finne den riktige leietakeren. I den forbindelse søker megler etter opplysninger om leietakeren på internett. Spesielt Facebook har blitt en viktig informasjonskilde før vi inngår leieavtaler.

- Enkelte leietakere og kanskje særlig de yngste, kan være ubetenksomme med hva de legger åpent på nett. Tenk over hva slags bilder, tekster og kommentarer man legger ut på nettet, da dette kan spores opp. Det har skjedd at jeg har avvist en leietaker som følge av bilder og informasjon på Facebook, avslutter Pauline Isene. 

Å leie bolig gjennom Utleiemegleren

Når du leier bolig gjennom Utleiemegleren får du en skikkelig leiekontrakt, betaler riktig leiepris, og får kompetent veiledning dersom det skulle dukke opp et problem. Vi informerer deg om dine rettigheter, og du har en egen kontaktperson i hele leieperioden. Utleiemeglerens tjenester er gratis for deg som leietaker. Se alle våre ledige boliger her, og vær den den første til å motta e-postvarsel når vi annonserer nye boliger som passer ditt behov her.8. juni 2017