undefined

Utleiemegleren Jessheim har i samarbeid med Jessheim Storsenter fått bygget en pepperkakelandsby, hvor hus og rom i landsbyen skal leies ut. Lokale barnehagebarn har stått for "byggeprosessen", og inntektene vil gå uavkortet til Barnekreftforeningen.

- Initiativet til pepperkakelandsbyen ble tatt av meglere på kontoret allerede i fjor, men da så vi det som krevende å gjennomføre grunnet restriksjoner, forteller daglig leder Tom Fjalestad. Vi bestemte oss for at vi ville samle inn penger til Barnekreftforeningen gjennom å «leie» ut hus og rom i pepperkakelandsbyen vår. Videre ønsket vi å engasjere barnehagebarn i lokalmiljøet til å lage pepperkakehus til landsbyen slik at barn kan hjelpe barn.

Det var viktig for oss at vi kunne vise frem pepperkakelandsbyen i nærmiljøet, slik at barn og foreldre kan se hva barna har skapt, i tillegg til å gi et hyggelig fremvisning til de i lokalmiljøet som ønsker å se landsbyen i førjulstiden. Vi inngikk derfor et samarbeid med Jessheim Storsenter som har gitt oss en plass inne på senteret hvor landsbyen står utstilt i hele desember. Vi fikk umiddelbar positiv respons, og kunne da jobbe videre med å engasjere fem barnehager på Jessheim. De fikk alt av nødvendig utstyr fra oss, og har bidratt med fantastiske byggverk som vi har satt sammen til en fortryllende pepperkakelandsby.

-Vi likte ideen til utleiemegleren helt siden første møte i høst. Når aktører inngår et samarbeid som engasjerer innbyggerne på en positiv måte, er ikke vi vonde å be. En glede for barnehager som lager landsbyen, en visuell opplevelse for forbipasserende som ser innsatsen og kreativiteten, og ikke minst det gode formålet som får midler for å fortsette med sitt viktige arbeid. Dette er en pepperkakelandsby som representerer det gode  engasjementet vi mennesker kan skape sammen, og det er en ære å vært vertskap for utstillingen i juletider, kommenterer Jon Bakke, senterleder for Jessheim storsenter.

Videre har vi startet prosessen med å engasjere firma som vi samarbeider med for utleie, hvor vi har fått positive tilbakemeldinger og bidrag. Også Inviso har engasjert seg i  prosjektet, som vi samarbeider med for boligfotografering. De har hjulpet oss med å ta bilder og presentere landsbyen - avslutter en tydelig stolt daglig leder fra Jessheim.

Vi opprettet utstillingen nå i desember og vi har fått mange positive tilbakemeldinger. Det er hyggelig å se at så mange forbipasserende stopper opp for å ta en prat og ønsker å donere til Barnekreftforeningen.

Lyst til å leie et rom i et pepperkakehus? Da kan du vippse ditt bidrag til:

1-roms - 250,-

2-roms - 450,-

3-roms - 450,-

Rekkehus - 1000,-

Spøkelseshus - 2000,-

Villa - 4000,-

Pengene går uavkortet til Barnekreftforeningen

Bidrag kan Vippses med å legge inn nummer 705604 eller scanne QR koden nederst  - Pepperkakelandsby- Barnekreft. Eller doner penger via denne QR koden:

undefined

Tusen takk til våre gode samarbeidspartene som har gjort dette prosjektet mulig å gjennomføre: Barnehagebarna ved lokalmiljøet på Jessheim, Inviso, Jessheim Storsenter og Schibsted. 2. desember 2021